Hjem

The African Queen (1951) på 16mm 11/5 kl. 19

14/4-22


Som følge av utbruddet av andre verdenskrig havner en misjonær (Katherine Hepburn) og en rufsete lykkejeger (Humphrey Bogart) sammen på en farefull ferd nedover Kongo-floden ombord på "The African Queen". Reisen kan bli deres redning eller undergang på flere måter.


Filmen er ikke bare drivende spennende, men også to sterke menneskelige portretter levert av to av Hollywoods største stjerner gjennom tidene mot slutten av sine karrierer. Bogart ble også belønnet med sin eneste Oscar i karrieren for rollen.


Kom og se filmen på ekte film (16mm) hos Oslo FilmrullKlubb - Norges eneste 100% analoge filmklubb.


Visningen blir i Laboratoriet i 3. etg. på Kulturhuset


Dørene åpner 1800 - kom gjerne tidlig for det sosiale før, i pausen og etter
Filmstart kort etter 1900


Du trenger ikke billett, men du trenger medlemsskap, som vi selger i døra for 200,- og som gir adgang til alle våre ordinære visninger i 2022.Stumfilmkonsert: Fire kortfilmer av Charlie Chaplin med live musikk av fire pianister 6/4

24/3-22


Fire pianister spiller til fire av Charlie Chaplins kortfilmer fra den tidlige stumfilmperioden som gjorde ham kjent for hele verden og som hedres for sin tidløse humor over 100 år etter på 16mm (ekte film). Kom til Boksen på Kulturhuset og se:


Guoste Tamulynaite spiller til "Dough and Dynamite (1914)"

Christian Wallumrød spiller til "The Lady (1915)"

Jonas Cambien spiller til "The Count (1916)"

Liv Andrea Hauge spiller til "The Immigrant (1917)"


Billett koster 150,- og kjøpes i døra.
Dørene åpnes 2000.
Konsertstart 2030.


Charlie Chaplin er utvilsomt en av filmhistoriens meste ikoniske filmskapere. På denne kvelden vil vi vise fire av hans tidlige kortfilmer, akkompagnert av noen av Oslos fremste pianister, som jobber på skjæringspunktet mellom jazz, samtidsmusikk og improvisert musikk, både som utøvere og komponister.


Guoste Tamulynaite er en Oslo-basert pianist og komponist som også jobber med improvisert musikk, samtidsmusikk, og interdisiplinære kunstprosjekter. Hun har spilt med mange fine musikere i mange fine sammenhenger, har blant annet en duo med Ketil Gutvik, en duo med Jan Martin Gismervik og skal til Vossa Jazz i år med det nye prosjektet til saksofonisten Signe Emmeluth - "Banshee".


Christian Wallumrød leder og lager musikk for sitt eget ensemble, ved siden av sitt arbeid med Dans Les Arbres og Brutter, samt forskjellige soloprosjekter, samarbeid med dansere, bestillingsverk og ad hoc-konstellasjoner.


Jonas Cambien er en belgisk pianist og improvisator, bosatt i Oslo siden 2008, mest kjent for å lede Jonas Cambien Trio. Han spiller i en rekke konstallasjoner innenfor improvisert musikk og frijazz, og er fast medlem i Aksiom, et Oslo-basert ensemble for samtidsmusikk. I tillegg er han aktiv i bandet Majaz, et band som dedikerer seg til repertoar fra den arabiske verden.


Liv Hauge er en ung pianist fra Nord-Norge, for tiden bosatt i Oslo. Hun spiller i og skriver musikk for flere band, blant annet Kongle Trio og Ladybird Orchestra. For tiden jobber hun med ny musikk for Liv Hauge Ensemble, som skal på turné til sommeren.


Med dette arrangementet vil vi levere et bidrag til en lang tradisjon, nemlig det å spille live musikk til film. Denne tradisjonen startet som ren nødvendighet i en tid da film ikke hadde synkronisert lyd. På den tiden ble film som regel akkompagnert av spesialiserte musikere, veldig ofte pianister, som noen ganger spilte med partitur, men oftest improviserte musikk til filmen. På denne måten kunne pianisten sette sitt preg på opplevelsen av filmen. Selv om film med synkronisert lyd fra slutten av 20tallet raskt tok over, og det etter det nesten ikke ble produsert stumfilm lenger, blir filmene fra stumfilmalderen fortsatt vist med live musikk i ny og ne, ofte med moderne musikk. Vi ønsker å ta stumfilm tilbake til utgangspunktet og få improviserende pianister til å spille musikk til et utvalg av kortfilmer fra den ikoniske filmskaperen Charlie Chaplin på 16mm (ekte film).Norsk klassiker: Hustruer (1975) på 16mm - Kulturhuset 16/3 kl. 19

2/3-22


Velkommen til Kulturhuset for å oppleve Anja Breiens klassiker fra 1975, på ekte film! *Dørene åpner kl. 18.00*


Vi har fått låne en 16mm-kopi og fyrer opp filmfremvisereren denne onsdagen, med filmen som regnes for å være en av de viktigste kunstneriske bidragene til feministdebatten i Norge på 70-tallet.


Les mer om filmen her: https://filmklubb.no/filmer/hustruer-2/


Som vanlig byr vi på småprat før visning, innledning til filmen, loddtrekning i filmrullbyttepausene, henging i baren etter visning, samt generell filmklubbhygge.OL-feber: Berlinolympiaden (1938) på 16mm 9/2 kl. 19

29/1-22


La OL-floka gå med Oslo FilmrullKlubb og Berlinolympiaden! På ekte 16mm-film!


Store sportsarrangementer som OL og VM er alltid innbefattet med sterke politiske krefter. I de siste årene har vi også blitt kjent med begrepet sportsvasking, hvor autoritære nasjoner arrangerer store mesterskap for å avlede oppmerksomheten vekk fra kritikkverdige forhold.


OL og VM (uansett sport/idrett) er en sammensurium av sterke kropper, taktfast klapping, flagg, sang og sterke nasjonale følelser. Så hva passer vel bedre, enn å ta dere med til 1936-OL i Berlin, for å markere at OL i Beijing er i gang!


Filmen vises på en 16mm-kopi, lånt av Norsk Filmklubbforbund og vises på vår kraftigste Bauer-fremviser. Les mer om filmen her: https://filmklubb.no/filmer/berlinolympianden-1/ Vi viser del 1 av dokumentarfilmen Berlinolympiaden.

Medlemskap:


Vi kan kun vise film for medlemmer av Oslo FilmrullKlubb, eller medlemmer fra andre filmklubber under Norsk Filmklubbforbund. Men det er superenkelt å bli medlem! Møt opp på visningen, skriv ned navnet ditt på en liste og vipps oss 200kr! Da har du gratis inngang på våre filmer gjennom hele 2022, med unntak av visse spesialvisninger. Billig!


Smittevernsregler:

Siden vi er på Kulturhuset, så følger vi deres regler. Som igjen er basert på nasjonale regler. Hold deg hjemme ved symptomer, bruk munnbind der du ikke kan holde avstand, hold avstand til andre kohorter når du sitter ned og ser film. Vi bruker medlemslistene til eventuell smittesporing.

Velkommen til årets første filmrullvisning i Oslo FilmrullKlubb!Riso amaro/Bitter ris (1948) på 16mm på Kulturhuset 10/11 kl. 19

25/10-21


I Giuseppe de Santis' klassiker fra den italienske neo-realismen møter vi kvinnene som arbeider på rismarkene i Po-dalen i deres kamp for å overleve i etterkrigstidens fattigslige tilværelse, men får også se en rekke andre sider av deres liv.


Filmen er et viktig historisk dokument på flere måter: Fordi den viser en spesiell tid i historien og representerer Italias kanskje mest spesielle bidrag til filmhistorien, neo-realismen. Men filmen er ikke den reneste filmen i sjangeren, da ulike interesser dro den i ulike retninger, noe som gjør at den også inneholder elementer av krim og sex, noe som også bidro til dens kassasuksess.


Det er også verdt å nevne at filmen inneholder italiensk-somalske Isabella Marincola, som fikk ny berømmelse gjennom romanen Timira i 2012 og at hennes bror, partisanen Giorgio Marincola i 2020 ble foreslått til å navngi en av de nye metrostasjonene i Roma, i en liten rolle.


Håper du vil komme og dele denne opplevelsen på ekte film (16mm) med oss. Vel møtt!Zorba the greek (1964) på 16mm på Kulturhuset 13.10.21

30/9-21


Anthony Quinn i sitt livs rolle danser på kanten av stupet i dobbel forstand. Nominert til syv Oscars og vant tre. Kom og se filmen som gjør at folk fremdeles snakker om å danse Zorba nesten 50 år etter!


Basert på Nikos Kazantzakis' verdensberømte roman handler filmen om en gresk/britisk forfatter som vil forsøke å åpne en gruve på Kreta. På veien møter han Zorba, en ruvende skikkelse som kan minne om Hamsuns August i sin iver og ståpåvilje. Reisen gjennom landet og mot lykken eller fortapelsen går de videre sammen.


Dette var filmen som gjorde at Hellas og gresk folkedans ble "in" på 60-tallet, og er på den måten et kulturelt dokument. Men det er også vår mening at den er evig aktuell, og kanskje spesielt i den tiden vi lever i, hvor vi nettopp danser på kanten av (klima-)stupet, og det vi virkelig trenger muligens er folk som våger å prøve å få til noe selv om det virker umulig.


Høsten er her og vi håper du vil være med oss på denne reisen tilbake i tid på ekte film, med en 16mm-kopi som ser sjeldent flott ut. Vel møtt!


------------------------------------------------


Arrangementet blir i Laben i tredje etage på Kulturhuset, som for anledningen blir en avgrenset arrangementssone, og vi takker Kulturhuset på det varmeste for å ha latt oss få komme enda en gang.


Dørene åpner kl. 1800.

Filmen starter litt etter kl. 1900.Takk for besøket på Flashdance (1983) i Prindsens hage og velkommen tilbake til Kulturhuset for Chariots of fire (1981) 15/9 kl. 19

10/9-21


Du trenger ikke billett, bare medlemsskap til kroner 100,- for resten av året som kjøpes i døra. Du kan resverere plass ved å sende epost til kontakt@oslofilmrullklubb.no.


Dørene åpner kl. 18.

Visningsstart kl.19.


Mer info. i posten lenger ned.Takk for i går og velkommen tilbake neste uke for Flashdance (1983) 8/9-21

2/9-21


Tusen takk til alle som deltok på Frankenstein (1931) i fantastisk sensommervær i Prindsens have i går. Du er velkommen tilbake til ny UTEKINO neste onsdag med Flashdance (1983). Ny film, men ellers er alt, inklusive værmeldingen, det samme.Velkommen til UTEKINO // 16mm: Frankenstein (1931) 1/9-21

29/8-21


Er du en av de som deltok under våre legendariske bakgårdsvisninger på Grønland? Eller en av de titusener som påstår at du var der? Uansett! Vi kjører to nye bakgårdsvisninger, denne gangen på Prindsen hage! Først ut er Frankenstein allerede til onsdag.


Hiv på deg bestemors hjemmestrikkede genser og dra med din favorittperson til denne helt unike kvelden med filmrullfremvisning under trærne! Det bli både varmt og kaldt å kjøpe seg i baren, og som alle gode kinokvelder har til felles, blir det også popcorn og snacks.


Innslipp: 19.00
Showstart: 20.00


Bordet ditt vil bli holdt av fra 19.00 til 19.45. Etter det vil bordet bli tilbudt andre som ønsker å delta.


/////////////


FRANKENSTEIN (1931) er en grøsserfilm fra 1931 basert på romanen med samme tittel av Mary Shelley. Filmen forteller historien om vitenskapsmannen dr. Henry Frankenstein, hvis arbeid tar ham til den mørke siden av livet etter døden.


SYNOPSIS:
I en landsby i de bayerske alpene, forsøker en ung forsker ved navn Henry Frankenstein og hans assistent Fritz å sy sammen en menneske-kropp. Noen av delene blir stjålet fra nylig begravede kropper ved en kirkegård, og noen av delene kommer fra likene til nylig hengte kriminelle. I et laboratorium han har bygd, ønsker Frankenstein å skape et menneske, og gir denne kroppen liv gjennom elektriske apparater han har perfeksjonert. En natt sender Dr.Frankenstein Fritz for å stjele en sunn hjerne men slipper den ved et uhell, noe som senere vil vise seg å ha store konsekvenser.


/////////////


OSLO FILMRULLKLUBB, underlagt Norsk FilmKlubbforbund (NFK). Klubben ble stiftet i mai 2016 og har som formål å fremheve den analoge film- og kinokulturen i en tid hvor det digitale har fått en total dominans. Analog kino representerer verneverdig kulturhistorie av høyeste bevaringsverdi. Gjennom klubbens arbeid ønsker de å sette fokus på fremvisning av den verdifulle kulturarven, samt tilby den autentiske kinoopplevelsen.


////////////


MEDLEMSKAP/BILLETTER:
Det koster 100,- for medlemskapet.

https://www.eventbrite.com/.../utekino-16mm-frankenstein...


Medlemskapet er en engangssum som er gyldig i 6mnd og kan brukes på alle filmfremvisningene i den perioden. Det betyr at du som medlem kan delta på alle klubbens høst/vintervisningene på kulturhuset eller andre steder. Oslo Filmrullklubb er pliktige av åndsverklovens vern å ha medlemskontigent for lovlig (og respekterende) filmvisninger.


////////////


OM COVID19

-Det vil være antibac og informasjon om smittevern godt tilgjengelig i hele lokalet.
-Alle må følge 1-meteren.
-Bestilling fra bar er kun på nett via qr-kode (informasjon om dette er lett tilgjengelig på stedet).
-Alle deltagere vil bli registrert for godt smittevern.
-Se mer info. på https://www.fhi.no/sv/smittsomme-sykdommer/corona/Takk for i går og velkommen tilbake 15/9 for

"Chariots of fire (1981)" - 40 år!

12/8-21


# Se info. om medlemskap og covid19 nederst # Støtt oss på spleis.no/ofk-h21


------------------------------------------------


OL i Tokyo er akkurat over. Samtidig er det 40 år siden denne perlen av en film om to veldig forskjellige britiske menns reise til OL i Paris i 1924 kom ut og ble belønnet med Oscar for beste film!


Som ethvert britisk epos starter vi med slutten, begravelsen i 1978, og det er umulig å unngå å trekke parallellen til Lawrence of Arabia (1962), før vi raskt blir tatt langt tilbake, til en tid hvor en fortsatt snakket om "Det britiske imperiet", og to unge menn fra svært forskjellig bakgrunn treffes for første gang når de begynner på college. Kun få timer senere møtes de for aller første gang til kappløp, i gårdsrommet på og foran hele det ærverdige colleget. Første gangen blir på ingen måte den siste, og dette er starten på en lang reise et langt vennskap.


Chariots of fire (1981) handler om så mye, om identitet, religion, idrett, historie, og ikke minst stolthet. Alt er gjort mesterlig, og filmen er spekket med store navn som Ben Cross, Ian Charleson, Nigel Havers, Ian Holm og John Gielgud, flankert av det ikoniske soundtracket ved Vangelis.


Vi håper du vil være med oss på denne reisen tilbake i tid på ekte film, med en 16mm-kopi som ser sjeldent flott ut. Vel møtt!


------------------------------------------------


Arrangementet blir i Laben i tredje etage på Kulturhuset, som for anledningen blir en avgrenset arrangementssone, og vi takker Kulturhuset på det varmeste for å ha latt oss få komme enda en gang.


Korona-krisen er forøvrig ikke over, selv om samfunnet heldigvis begynner å åpne seg, og både vi og Kulturhuset forsøker å ta alle forhåndsregler vi kan. Derfor oppfordres publikum på det sterkeste til å gjøre det samme (se mer info. nederst).


NB! Maks 50 gjester.


Dørene åpner kl. 1800.

Filmen starter litt etter kl. 1900.


------------------------------------------------


Om covid19


-Det vil være antibac og informasjon om smittevern godt tilgjengelig i hele lokalet.

-Alle må følge 1-meteren

-Bestilling kun på app (informasjon om dette er lett tilgjengelig der).

-Maks på arrangementet er nå 50 personer.

-Alle deltakere settes opp på listen for eventuell senere smittesporing. Dette gjøres nå digitalt via http://imhere.no/

-Se mer info. på https://www.fhi.no/sv/smittsomme-sykdommer/corona/Takk for i går og velkommen tilbake 11/8 for nordens første actionfilm "Mannen på taket (1976)"

1/7-21


Velkommen til en actionfylt august-kveld med Oslo FilmrullKlubb!


Visste du at svenske "Mannen på taket" fra 1976 regnes som nordens første actionfilm?


Visste du at den er skikkelig god og at vi skal vise den på 16mm (ekte film, som vi alltid har) på Kulturhuset?


Kom og ta del, dette blir moro!


Vi har også en ny spleis for høsten. Støtt oss om du kan og vil på

spleis.no/ofk-h21


Arrangementet blir i Laben i tredje etage på Kulturhuset, som for anledningen blir en avgrenset arrangementssone, og vi takker Kulturhuset på det varmeste for å ha latt oss få komme enda en gang.


Korona-krisen er forøvrig ikke over, selv om samfunnet heldigvis begynner å åpne seg, og både vi og Kulturhuset forsøker å ta alle forhåndsregler vi kan. Derfor oppfordres publikum på det sterkeste til å gjøre det samme (se mer info. nederst).


NB! Maks 50 gjester.


Dørene åpner kl. 1800.

Filmen starter litt etter kl. 1900.


Om covid19


-Det vil være antibac og informasjon om smittevern godt tilgjengelig i hele lokalet.

-Alle må følge 1-meteren

-Bestilling kun på app (informasjon om dette er lett tilgjengelig der).

-Maks på arrangementet er nå 50 personer.

-Alle deltakere settes opp på listen for eventuell senere smittesporing. Dette gjøres nå digitalt via http://imhere.no/

-Se mer info. på https://www.fhi.no/sv/smittsomme-sykdommer/corona/Velkommen tilbake til Amerika på 16mm med Oslo FilmrullKlubb, i år med Shane (1953) 30. juni

17/6-21


Jack Palance som den erketypiske western-skurken som rider i sort kaster en revolver foran føttene på den forsvarsløse nybyggeren som bare vil passe sine egne saker.


Han gjentar: "Pick it up"


Når stakkaren endelig plukker den opp skyter den overlegne Palance ham rett ned med én gang, før han snur seg mot de andre skrekkslagne nybyggerne og sier:


"You all saw him, he had a gun"


Dette er scenen Bill Hicks snakker om når han beskriver Shane (1953) som kanskje den mest ikoniske av alle de amerikanske western-klassikerne. Du ser det gode mot det onde, og de fattige nybyggerne mot bøllene til rikingene som vil jage dem for å kunne føre kveget sitt over den lille jorda de har hvor de har "staked their claim". Alt ser mørkt ut inntil den ensomme rytteren kommer til byen ut fra det ikoniske prærielandskapet under himmelen som bare finnes der og på ekte film. En øyner redningen, og hans navn er Shane.


Oslo filmrullKlubb har siden 2017 hatt som tradisjon å ha en visning nær den amerikanske nasjonaldagen hvor vi forsøker å feire det amerikanske, og hva er vel mer amerikansk enn western. Så kom alle sammen bli med oss til Amerika på 16mm denne kvelden, hvor vi selvsagt også oppfordrer alle til å tenke amerikanske tanker, drikke Coca Cola og spise Hamburger, drømme om swimming pools, elevators, Nashville Skylines og Texas-hatter, og ikke minst den ville vesten.


Arrangementet blir i Laben i tredje etage på Kulturhuset, som for anledningen blir en avgrenset arrangementssone, og vi takker Kulturhuset på det varmeste for å ha latt oss få komme enda en gang.


Korona-krisen er forøvrig ikke over, selv om samfunnet heldigvis begynner å åpne seg, og både vi og Kulturhuset forsøker å ta alle forhåndsregler vi kan. Derfor oppfordres publikum på det sterkeste til å gjøre det samme (se mer info. nederst).


NB! Maks 50 gjester.


Dørene åpner kl. 1800.


Filmen starter litt etter kl. 1900.


-------------------------------------------------------------------


Om covid19


-Det vil være antibac og informasjon om smittevern godt tilgjengelig i hele lokalet.

-Alle må følge 2-metersregelen.

-Alle deltakere må ha på seg munnbind ved ankomst, når de går på wc og når de forlater lokalet.

-Alle må holde seg på sin faste plass og ikke gå fra den annet enn for å gå på wc eller forlate lokalet. Bestilling kun på app (informasjon om dette er lett tilgjengelig der).

-Maks på arrangementet er nå 50 personer.

-Alle deltakere settes opp på listen for eventuell senere smittesporing. Dette gjøres nå digitalt via http://imhere.no/

-Se mer info. på https://www.fhi.no/sv/smittsomme-sykdommer/corona/


Mer info. om utviklingen i tiltak følger.Kjære analoge filmklubb-venner!

10/6-21


Vi hadde virkelig ikke trodd at det skulle ta så lang tid før vi fikk vårt (og Jonathans) første (analoge film-)eventyr i 2021, men når vi nå endelig fikk det så tenkte vi det var tidspunktet for også å nevne vår spleis knyttet til de økonomiske utfordringene pandemien har medført for vårhalvåret. Med tanke på at nedstengingen har vart så lenge ser det ikke ut til at det blir så mange visninger som var tenkt for våren, men utfordringene blir med over til høsten, og det kan loves at det som eventuelt skulle komme inn vil gå til å dekke de økte utgiftene som pandemien medfører for vår satsing som en veldig liten kulturaktør med det vi mener er en stor sak i filmklubbsammenheng. Så støtt oss veldig gjerne om du vil, og kom enda mer gjerne på våre visninger fremover når det ser ut som vi endelig får større muligheter til å sees og møtes på den beste måten. Det er så fint å se dere igjen etter den lengste vinteren i manns minne!


Du kan altså støtte oss her:


https://spleis.no/159944Oslo FilmrullKlubb kommer til Arendal med Regina Maris!

10/6-21


Dette er dokumentarfilmen om brødrene John Aage og Siegfried Wilson og deres reise rundt Cape Horn med seilskuten Regina Maris i 1968.


Det ble tatt opp fem mil fargefilm, som siden er redigert til både TV- og kinofilm på engelsk, tysk og norsk.


Ferden starter fra Norge - til Portugal - Cap Verde - over ekvator- Rio de Janiero - Cap Horn - Peru - Panama - San Blas Island - Florida - New York - over Atlanteren - Frankrike - og tilbake til Norge.


Filmvisningen vil foregå i Arendal på Munkehaugen kultursenter


Munkegaten 4 - 4838 Arendal


Dørene åpner kl. 1800.
Filmen starter litt etter kl. 1900.


Om covid19


Mer informasjon om det praktiske rundt dette knyttet til den konkrete gjennomføringen av dette arrangementet vil følge nærmere arrangentsdato. Inntil da henvises det til reglene til Arendal kommune, som i alle tilfelle blir utgangspunktet for det som vil følge og som du finner her:


https://www.arendal.kommune.no/tjenester/helse-omsorg-og-sosiale-tjenester/informasjon-om-koronaviruset/lokale-og-nasjonale-tiltak/Takk for besøket, velkommen igjen!

10/6-21


Takk til alle som ble med på Jonathans første eventyr! Neste eventyr blir forhåpentligvis allerede 30. juni, følg med!Viktig info om plass på visningen 9/6! Som det nå er bekreftet at faktisk vil gå av stabelen den dagen!

2/6-21


Vi kan ha 20 publikummere på visningen. For å sikre at det ikke blir kø, og eventuelt måtte avvise publikum i døra dersom vi når 20 publikummere, så ønsker vi at dere gjør følgende:


Send oss et elektronisk brev til kontakt@oslofilmrullklubb.no for å sikre deg en plass! Skriv navn og antall plasser.


Vær obs på at du da må møte opp en halvtime før visningen. Dersom du ikke møter opp i tide, kan plassen din bli gitt til en som står i kø og ikke har lest denne meldingen.


Hvis vi når 20 publikummere vil vi annonsere raskt her på Facebook at det er fullt, slik at du ikke trenger å møte opp.


Velkommen til visning!Generalforsamling 2021!

29/4-21


Velkommen til generalforsamling 20. mai 2021 kl. 18!


Agenda kommer, men hold av datoen allerede nå.


Og Norges eneste helanaloge filmklubb, skal ha DIGITAL generalforsamling!


Vi annonserer senere hvordan denne digitale løsningen skal ordnes. Men vi tar gjerne imot tips til flinke folk som kan montere det vi trenger.


Viktig info! Du trenger å være medlem for å delta og du må være registrert minst to uker før generalforsamlingen, altså senest 6. mai.


Du kan bli medlem ved å sende oss navn, adresse og fødselsår til: kontakt@oslofilmrullklubb.no. Medlemskap koster 100,- og kan vippses til Oslo FilmrullKlubb.


Vi satser på to visninger i juni, så du får ditt medlemskort på visningen. Vi kan dessverre ikke garantere dette, men ting ser lyst ut!Ingen Bergsem. i år heller og Jonathan enda mer utsatt

14/3-21


Kjære venner!


Det er gått et år siden pandemien traff Norge, og sånn vi husker det var Bergsem. omtrent det første av alt som ble avlyst i fjor. Vi hadde virkelig ikke hverken håpet eller trodd da at det ikke skulle bli noe av i år heller, men pandemien er dessverre fremdeles et faktum og smitten stiger for tiden mye. Bergsem. skulle ha vært denne helgen, så vi legger ut det som skulle vært vårt lysbildeshow til presentasjonen med vår reise gjennom korona-året, som for oss kun har inneholdt to høstvisninger siden korona traff.


Det er synd Bergsem. ikke blir noe av, og vi er alle lei, men nå må vi bare bite tennene sammen og stå løpet ut, så blir det forhåpentligvis bra til slutt, og vi håper, nok en gang, at det ikke blir så lenge til. Støtt også opp om NFKs digitale landsmøte neste helg og ta vare på hverandre. Vi gleder oss veldig til vi kan sees igjen! Når det endelig er over har vi en følelse av at det blir tidenes fest, overalt.


Dette begynner jo å bli en parodi, men arrangementet må altså utsettes igjen. Det går dessverre ikke bare rett vei med pandemien, men vi må alle bare håpe og tro at det blir bra til slutt. Når det engang blir mulig gleder vi oss til å se dere alle til vårt, ditt og Jonathans første (post-korona-) eventyr!Jonathan utsatt, igjen

18/2-21


Beklageligvis må vi meddele at Jonathans, ditt og vårt, første analoge filmeventyr for våren må utsettes enda en måned av åpenbare grunner, nå til 14/4. Håper vi sees når det en gang omsider blir mulig!Kjære alle analoge film-venner!

23/1-21


Vi skulle ønske at vi alle var sammen i Tromsø nå og fikk nyte film på ekte film i det ikoniske Verdensteateret. Sånn ble det dessverre ikke i år, selv om mange håpet i det lengste. TIFF Digital er jo morsomt å følge må en forøvrig si, og funker meget bra og en får sett masse god film, selv om det jo ikke er det samme som å være der. Det er også moro å se at en rekke filmer tar i bruk "vårt format" 16mm til i hvertfall å skyte filmen, noe en kan se noe som minner om en boom med på årets festival, når en nå kan nevne hvertfall "Winona", "Mare", "This is not a burial, but a ressurection", "Mother, I am suffocating. This is my last film about you", "Gritt" (delvis) og kanskje enda flere som vi ikke har lagt merke til ennå. Mon tro om distributørene også tilbyr visningskopier av disse på 16mm? Uansett er det fantastisk at formatet, som gir så mye mer enn et kjedelig digitalt bilde brukes mer, og vi er spent på fortsettelsen.


Men først av alt må vi bli ferdig med denne korona-vinteren, som vi alle er mer enn lei, men hvor de siste dagers utvikling har gått i gal retning med utbrudd av muterte virus i Oslo-området, så nå er det bare å brette opp ermene. Ta vare på hverandre i denne tiden og hold ut! Og for å sitere årets mest aktuelle TIFF-film, så husk at "Alt blir bra".God jul, godt nyttår, ny spleis og Jonathan utsatt igjen

19/1-21


Oslo FilmrullKlubb ønsker alle våre venner av filmrullen en vel overstått jul og et godt nytt år! Det ble vanskelig å vise film dette året, men vi er veldig glade for hver film vi fikk vist og hvert medlem som besøkte oss! Vår tradisjonsrike juletrefest-visning utgikk dessverre i januar, men vi krysset fingrene for februars visning av Jonathans første eventyr!


Hei! Vi har nettopp startet innsamlingen «Oslo FilmrullKlubbs korona-vår 2021» på Spleis. For at den skal lykkes trenger jeg litt hjelp av deg. Kan du hjelpe meg å dele innsamlingen? Eller gi en slant selv? Lenken er: spleis.no/ofk2021v


Da korona beklageligvis ennå ikke er over utsettes Jonathan en måned til 10. mars. Vi håper virkelig dette blir den endelige datoen for Jonathans, vårt og ditt første eventyr på ekte 16mm-film i 2021. Vi sees!Hamlet avlyst og Jonathan utsatt

7/11-20


På grunn av situasjonen vi alle kjenner avlyses arrangementet "Hamlet 400 år med Laurence Olivier på 16mm hos Cappelens forslag" endelig og vil heller settes opp på nytt en gang i fremtiden hvis forholdene igjen tillater visninger i trange lokaler. Vi takker Cappelens forslag for deres gjestmildhet og støtte.


Av åpenbare grunner kan ikke noe arrangement avholdes 18/11, jfr. gårsdagens pressekonferanse ved Raymond Johansen. "Jonathans første eventyr - Tilbake til 80-tallet med OFK" flyttes tentativt til 10. februar, så får vi se om det kan la seg gjøre da. Vi vil komme med mer info. når den tid nærmer seg. Ta vare på hverandre i mellomtiden.Status covid19

26/10-20


Kjære alle sammen.


Vi takker for høsten så langt og håper den dårlige utviklingen i smittesituasjonen snart snur og ønsker dere fremdeles velkommen til arrangementet 18/11, som blir avholdt i Laben i tredje etage (maks 25 gjester). Etter dagens dystre pressekonferanse er vi imidlertid nødt til å informere om at nå er det sånn at


"Alle deltakere må ha på seg munnbind ved ankomst, når de går på do og når de forlater lokalet."

Ta godt vare på hverandre og på gjensyn.


Her er forøvrig oppdaterte instruksjoner for våre visninger på kulturhuset fremover


-Det vil være antibac og informasjon om smittevern godt tilgjengelig i hele lokalet.


-Alle må følge 1-metersregelen.


-Alle deltakere må ha på seg munnbind ved ankomst, når de går på do og når de forlater lokalet.


-Alle må holde seg på sin faste plass og ikke gå fra den annet enn for å gå på do eller forlate lokalet. Bestilling kun på app (informasjon om dette er lett tilgjengelig der).


-Makskapasitet på arrangementet er per nå 25 personer innenfor en avgrenset arrangementssone grunnet smittevern.


-Det er viktig at alle deltakere settes opp på listen for eventuell senere smittesporing. Dette gjøres nå digitalt via http://imhere.no/


-Se mer info. på https://www.fhi.no/sv/smittsomme-sykdommer/corona/Takk til alle nye og gamle medlemmer som deltok på kveldens visning av Flashdance! Vi ses igjen i november til Jonathans første eventyr på Kulturhuset 18/11

22/10-20


"The good news is Jonathan's having his first affair.
The bad news is she's his roommate's mother."


Jonathans første eventyr, eller Class som den heter på originalspråket, er ikke den mest kjente av BratPack-filmene. Den er ikke desto mindre ikonisk i sitt 80tallsuttrykk, understøttet både av settingen handlingen utspiller seg i, det tåpelige forviklingspremisset den er bygget rundt og, ikke minst, navn som Rob Lowe, Jaqueline Bisset, Andrew McCarthy, Cliff Robertson, John Cusack og Virginia Madsen, flere i veldig tidlige roller.


Filmen er et slags The graduate/Manndomsprøven møter Animal House på en måte som bare kunne skjedd på dette tiåret.


Håper du vil være med oss "Tilbake til 80-tallet" på ekte film!


Arrangementet blir i Hovedrommet i første etasje på Kulturhuset, innenfor en avgrenset arrangementssone, og vi takker Kulturhuset på det varmeste for å ha latt oss få komme enda en gang.


Corona-krisen er forøvrig ikke over, selv om samfunnet heldigvis begynner å åpne seg, og både vi og Kulturhuset forsøker å ta alle forhåndsregler vi kan. Derfor oppfordres publikum på det sterkeste til å gjøre det samme (se mer info. nederst). NB! Maks 45 gjester.


Dørene åpner kl. 1800.
Filmen starter litt etter kl. 1900.


Om covid19


Det vil være antibac og informasjon (også om serveringen) tilgjengelig.
Alle må følge 1-metersregelen, men gjester kan komme som grupper på inntil tre personer.
Makskapasitet på arrangementet er per nå 45 personer innenfor en avgrenset arrangementssone grunnet smittevern.
Det er viktig at alle deltakere settes opp på listen for eventuell senere smittesporing. Dette gjøres nå digitalt via http://imhere.no/
Se mer info. på https://www.fhi.no/sv/smittsomme-sykdommer/corona/Takk, utsettelser/avlysninger og veien videre - Velkommen til Flashdance på Kulturhuset 21/10!

15/9-20


Arrangementet "Hamlet 400 år hos Cappelens forslag" utsettes et halvt år pga. Coronaens stadige tilstedeværelse og utfordringene dette gir med tanke på det trange lokalet vi likte så godt i fjor. Vi har også funnet en ny dato for når stykket ble skrevet.


Grunnet stor usikkerhet rundt Corona-situasjonen og begrenset plass avlyses  arrangementet "Nordens første actionfilm "Mannen på taket (1976)" på Skatten" nå. Vi takker imidlertid uansett Skatten for all hjelp og støtte rundt vårt prosjekt. Det har vært en stor glede de gangene vi har gjestet dere!


Kjære publikum og venner!


Situasjonen rundt covid19 rammer oss alle og vi er alle like lei. Vi har måttet utsette og avlyse en rekke arrangementer, nå sist det som skulle ha vært på Skatten neste uke, og vi beklager det som dessverre har vært nødvendig. Det jobbes iherdig med å få til aktivitet i høst, vinter og vår, og vi har allerede fått gleden av å annonsere visning av Flashdance på Kulturhuset 21. oktober. Vi håper å få til to til før jul, info. kommer når vi har den. Inntil da benytter vi anledningen til å minne om vår spleis med håp om å få dekket inn våre røde tall fra 2016 i år. God høst!


Velkommen til vår visning av 80-tallsklassikeren "Flashdance (1983)". Det er en glede å igjen kunne gjeste Kulturhuset med denne perlen onsdag 21. oktober. Dette er filmen som gjorde dans til noe uløselig knyttet til det bildet vi alle har av 80-tallet, godt hjulpet av den ikoniske musikken. Håper du vil være med oss "Tilbake til 80-tallet" på ekte film!


Arrangementet blir i Hovedrommet i første etasje på Kulturhuset, innenfor en avgrenset arrangementssone, og vi takker Kulturhuset på det varmeste for å ha latt oss få komme enda en gang.


Corona-krisen er forøvrig ikke over, selv om samfunnet heldigvis begynner å åpne seg, og både vi og Kulturhuset forsøker å ta alle forhåndsregler vi kan. Derfor oppfordres publikum på det sterkeste til å gjøre det samme (se mer info. nederst). NB! Maks 45 gjester.


Om covid19


Det vil være antibac og informasjon (også om serveringen) tilgjengelig.
Alle må følge 1-metersregelen, men gjester kan komme som grupper på inntil tre personer.
Makskapasitet på arrangementet er per nå 45 personer innenfor en avgrenset arrangementssone grunnet smittevern.
Det er viktig at alle deltakere settes opp på listen for eventuell senere smittesporing.
Se mer info. på https://www.fhi.no/sv/smittsomme-sykdommer/corona/Ingen tur til Lakene, Värmland, for Nordisk Filmsamlertreff 2020

27/7-20


NB! Arrangementet er ikke avlyst, men på grunn av usikkerheten rundt Corona-situasjonen kommer ikke OFK til å sende noen delegasjon. Dette er synd, vi hadde gledet oss, men det oppleves simpelthen for usikkert slik situasjonen er nå. Lykke til uansett. Håper det kommer nye muligheter et bedre år.Velkommen tilbake (til 80-tallet) på Kulturhuset onsdag 19. august

6/7-20


Velkommen til vår første visning etter den lange pausen vi alle kjenner bakgrunnen for. Når vi endelig kan starte opp igjen klinker vi til med det vi håper blir et helt spesielt arrangement. Vi har gleden av å kunne vise en strøken 16mm-kopi i CinemaScope av St. Elmo's Fire (1985), skaffet på filmsamlertreffet i Blackpool i november 2019. Dette er den ultimate BratPack-filmen fra 80-tallet, hvor absolutt alle de ikoniske stjernene er med (Rob Lowe, Emilio Estevez, Judd Nelson, Ally Sheedy, Andrew MacCarthy, Demi Moore, Andy MacDowell for å nevne noen). Glem heller ikke den ikoniske tittellåta med John Parr! Håper du vil komme for å være med oss "Tilbake til 80-tallet" på ekte film!

Arrangementet blir i Boksen i andre etasje på Kulturhuset, som sist i starten av mars, og vi takker Kulturhuset på det varmeste for å ha latt oss få komme enda en gang.

Corona-krisen er forøvrig ikke over, selv om samfunnet heldigvis begynner å åpne seg, og både vi og Kulturhuset forsøker å ta alle forhåndsregler vi kan. Derfor oppfordres publikum på det sterkeste til å gjøre det samme (se mer info. nederst). NB! Maks 45 gjester.


Om covid19

Det vil være antibac og informasjon (også om serveringen) tilgjengelig.
Alle må følge 1-metersregelen, men gjester kan komme som grupper på inntil tre personer.
Makskapasitet i Boksen er per nå 45 personer grunnet smittevern.
Det er viktig at alle deltakere settes opp på listen for eventuell senere smittesporing.
Se mer info. på https://www.fhi.no/sv/smittsomme-sykdommer/corona/Generalforsamling i OFK 17. juni

27/5-20


Styret i OFK inviterer til generalforsamling! Kom og kupp møtet, eller bare spis en pølse og kos deg. Alle er velkomne, med og uten stemmerett.


Vi kaller inn til Generalforsamling! Stedet blir i en bakgård, denne gang i Schweigaardsgate. Alle medlemmer som er registrerte i år har stemmerett, men absolutt alle er velkomne!

Porten er nok stengt når du kommer, så ring Pressetalsmann Joachim på nummeret 922 63 374, så slipper han deg inn.

Vi fyrer opp grillen, så ta med noe å spise!

Dagsordenen er (foreløpig)
1. Godkjenning av innkallelse og dagsorden
2. Valg av ordstyrer og protokollunderskrivere
3. Årsberetning
4. Regnskap 2019
5. Budsjett 2020
6. Vedtektsendringer
7. Valg av revisor
8. Valg av styremedlemmer
9. Eventuelt

Har du en sak til generalforsamlingen, så send det til kontakt@oslofilmrullklubb.no innen en uke før generalforsamlingen.

Velkommen!

Mvh

Styret i Oslo FilmrullKlubbKjære alle venner av Oslo FilmrullKlubb

18/5-20


Vi håper dere hadde en glitrende feiring av nasjonaldagen i går. Mer feiring blir det! Vi kan nå annonsere at vår generalforsamling blir onsdag 17. juni. Alle er velkommen, men det er kun registrerte medlemmer som har stemmerett. Klokkeslett og plassering kommer vi tilbake til, men det jobbes med saken. Det blir innenfor Oslo og innkallelsen kommer minst tre uker før. Alle smittevernsregler blir ivaretatt. Nå ber vi dere bare om å holde av 17. juni i kalenderen!Bologna avlyst

7/5-20


Vi sier nå det vi egentlig allerede har visst lenge: På grunn av forholdene knyttet til Covid19 blir det ingen tur til Bologna og den mest fantastiske festivalen i verden i år. Håper vi sees igjen der i 2021!Fire år!

1/5-20


For fire år siden i dag, ble filmklubben stiftet! Det ble selvfølgelig ingen bursdagsfest i dag, men vi tar en fest så snart det er mulig. Den festen kalles generalforsamling! Vi har denne normalt nå rundt 1. mai, men i år satser vi på juni. Informasjon om generalforsamlingen kommer i god tid. God 1. mai!Kjære alle som bryr seg om ekte film!

19/4-20


Vi er alle inne i en spesiell tid, med mye frykt, usikkerhet og lav aktivitet. Etter litt over en måned tenker vi det var på tide å si noe om hva som skjer videre, og samtidig ønske alle alt det beste i tiden fremover.


Når det gjelder arrangementer er det svært vanskelig å si når vi kan starte opp med det igjen, men vi følger med på signalene fra myndighetene og vil komme tilbake så fort det er forsvarlig. Alt vi hadde planlagt er utsatt til tentative datoer som forhåpentligvis er langt nok frem, og nye datoer vil komme så fort vi vet mer. Årsmøte, som vi normalt avholder i starten av mai, avventes også inntil videre.


Det vi imidlertid kan si nå er at dette trolig er en bra tid generelt både for endringer og å få ting gjort. Vi benytter derfor anledningen til å forsøke å få inn litt nytt blod i organisasjonen og spør om det er noen av dere som ønsker å bli med og engasjere dere aktivt i klubben når muligheten for aktivitet igjen byr seg? Føler du deg truffet ta kontakt per PM på facebook eller på epost kontakt@oslofilmrullklubb.no.


Vi har flat struktur og søker ikke noen til noe bestemt verv, men noen som kan bidra på alle områder. Det er ikke et krav at du har voldsomt peiling, men vi vil gjerne at du bryr deg om den ekte filmen, at du er pålitelig og stiller opp, og samtidig hyggelig å være sammen med. I praksis innebærer det å være med mye å få ting gjort, frakte utstyr, gjennomføre visning, frakte tilbake, bidra til det sosiale, gjøre pr på ulike måter, ordne og henge opp plakater, spre ordet digitalt og i virkeligheten, kort sagt bidra til at flere kommer på arrangementene og at det blir penger i kassa, planlegging og gode idéer (men langt viktigere evnen og viljen til å gjennomføre dem selv), og selvsagt planlegging av arrangementer og valg av filmer (men her det viktig å huske at å få velge film innebærer at du må skaffe den og rettighetene selv, og å vise digitalt er ikke under NOEN omstendigheter et alternativ).


Til slutt vil vi gjenta at vi ønsker alle alt godt i denne tiden, ta vare på hverandre og håper den ikke varer altfor lenge. I alle tilfelle håper vi at vi kommer ut på den andre siden like bra og enda bedre enn vi gikk inn, med ny giv og fremtidshåp, og uten konkurs. Og siden det er trenden vil vi benytte anledningen til å minne om vår spleis for å dekke de røde tallene som har fulgt oss helt siden oppstarten i 2016. På gjensyn, og ikke glem den ekte filmen!

https://www.spleis.no/org/7404Fotball-EM og arrangementet 13/5 utsatt til 2021. Bologna i faresonen

20/3-20


Fotball-EM er utsatt til 2021 og vårt tilknyttede arrangement 13/5 flyttes med. Ny tentativ dato er 12/5-21. Den planlagte turen til Bologna og Il cinema ritrovato er i høyeste grad i faresonen, men vi avventer fortsatt siden festivalen ennå ikke har sagt noe offentlig om avlysning. Følg med.Oppdatering rundt Corona og utsatte arrangementer

13/3-20


Dato for Hamlet hos Cappelens forslag er bekreftet til onsdag 21. oktober. Arrangementet som skulle være på Skatten 15/4 er også utsatt, med tentativ dato onsdag 23. september. Arrangementet "Oppladning til fotball-EM med "Escape to Victory (1981)"" på Kulturhuset 13/5 går foreløpig som planlagt, vi vil oppdatere fortløpende.


Om arrangementet 13/5:


Vi gleder oss til igjen å gjeste Kulturhuset. Denne gangen i Laboratoriet med vår første visning i CinemaScope av en strøken 16mm-kopi av den ultima fotball-nerde-filmen "Escape to victory (1981)". Dersom du kjenner den trenger den ingen introduksjon, og dersom du ikke kjenner den og liker fotballhistorie er du "in for a treat".

Vel møtt!Hamlet på Cappelens forslag utsettes pga. Corona

12/3-20


På grunn av de siste dagers utvikling ser vi og vertskapet oss nødt vil å utsette Hamlets 400års-jubileum, tentativ dato onsdag 21. oktober. Vi gir beskjed om det ikke blir da. Håper vi sees. Våre planlagte arrangementer på Skatten 15/4 og Kulturhuset 13/5 går som planlagt enn så lenge, men disse er også i faresonen. Følg derfor med, vi vil oppdatere fortløpende.Bergsem. avlyst pga. Corona

11/3-20


I den vanskelige tiden vi er inne i med stor usikkerhet rundt Corona har NFK fattet en ansvarlig beslutning om å avlyse Bergsem. på grunn av det store antallet tilreisende det vil medføre til Bergen. Dette er trist, men klokt, og vi håper krisen snart får en løsning. Vi skjenker en tanke til alle involverte. Å miste Bergsem. er kjipt, men dette er en tid for raushet og vi må alle tenke på fellesskapet. Inntil vi kan treffes igjen deler vi nå bildeshowet fra klubbens siste år, som var tenkt vist i Bergen, dersom noen er interessert i å se det digitalt helt uten smittefare.Takk til Jonas Cambien Trio, Kulturhuset, Norsk filmklubbforbund og selvfølgelig alle publikummere, for en særs god stumfilmkonsert til Zorros merke! Ses på Cappelens forslag om noen få uker 🎞

6/3-20Takk til Skatten og velkommen til Hamlet 400 år med Laurence Olivier på 16mm hos Cappelens forslag 25. mars!

13/2-20


Takk for gårsdagens visning på Skatten! Neste mulighet blir 4. mars på Kulturhuset, med stumfilmkonsert av Jonas Cambien trio 📽


25. mars er det 400 år siden Hamlet ble skrevet og du er invitert til å feire dette sammen med oss! For vi er så heldige at vi igjen har fått gjeste fantastiske Cappelens forslag, samtidig som vi har en strøken kopi av den beste filmatiseringen av stykke, av og med selveste Laurence Olivier fra 1948, skaffet på filmsamlertreffet i Cleethorpes i august 2018. Dette bør du få med deg!

Dørene åpner 18, filmstart 19. Kommer du tidlig vil du få gleden av noe ekstra! Det blir hygge før, under og etter, kakelotteri og muligheter for kjøp av forfriskninger og bøker hos vertskapet. Vel møtt!

Ps. Dersom du mener Hamlet er skrevet på en annen dato enn 25. mars 1600, blir vi veldig lykkelige om du kommer på arrangementet og forteller oss om det der.Farvel Tromsø og velkommen til Stumfilmkonsert på Kulturhuset

26/1-20


Vi har vært på TIFF! OFK deltok på filmklubbseminaret, vi fikk besøke maskinrommet på Verdensteateret (både 16 og 35mm) og sett de fire filmene i programmet som ble vist på filmrull. Må også nevne filmen Bait. Den ble vist digitalt, men er filmet i 16mm! Bait vises på Cinema Neuf dette semesteret. Både Bait og The Lighthouse er i 4:3. It’s hip to be square!


Du ønskes velkommen til stumfilmkonsert med filmen The Mark Of Zorro med live musikk av Jonas Cambien Trio. Forestillingen vil finne sted onsdag 4. mars 2020 i Boksen på Kulturhuset i Oslo.


Handlingen foregår i California på den tiden da staten ennå var en spansk koloni. Den fattige befolkningen lider under den spanske guvernørens tyranni, hvor mishandling og forfølgelse av uskyldige er daglig kost. Idet den tause aksepten av undertrykkelsen er i ferd med å gli over i åpent opprør, spres et rykte om en ukjent ridder som ensom, med våpen i hånd, rir rundt og frelser de undertrykte. Ingen vet hvem han er, han bærer alltid en maske, men han setter et merke på dem han straffer – med sverdspissen tegner han en Z i ansiktet på den som nås av hans rettferdige straff.

Filmen blir vist på 16mm, og vil bli akkompagnert med live musikk av Jonas Cambien Trio, en jazztrio under ledelse av den belgiske pianisten Jonas Cambien, med André Roligheten på saksofon, og Andreas Wildhagen på trommer. Trioen har gitt ut albumene Clean Feed: A Zoology of the Future og fjorårets We Must Mustn’t We. Begge har fått store ord fra anmeldere i inn- og utland. Gjennom en rekke konserter i og utenfor Norge de siste årene har Jonas Cambien Trio markert seg som et knallsterkt live band.

Dørene åpner kl. 18. Konsertstart litt over 19.


Det tas normalt ikke inngangspenger eller selges billetter til våre visninger, men for å delta må en melde seg inn i klubben, som inkluderer medlemskontingent til NFK, noe vi er pålagt at alle deltakere skal ha for å drive lovlig. Pris for medlemskap i Oslo FilmrullKlubb er 100 kroner per halvår og kjøpes på stedet i anledning visningen. Vi tar kontanter og vipps.

Dette er imidlertid ikke et ordinært filmarrangement, men en konsert, og for å komme inn på denne må en kjøpe konsertbillett til 150 kroner. Denne vil imidlertid inkludere medlemsskap i klubben dette halvåret, så her vil du få valuta for pengene. Billetten kjøpes på stedet per vipps eller kontant, men du kan også ta kontakt for forhåndskjøp.

 


Takk til Deichman Grünerløkka og velkommen til Tromsø og på Skatten på Tøyen

12/1-20


Tusen takk for en glitrende juletrefestvisning!


Vi reiser til Tromsø for å oppleve ekte analog film i historiske Verdensteateret, og for å delta på Filmklubbforbundets årlige seminar under festivalen på studenthuset Driv fredag 17. januar kl. 11-14. Her vil vi som alltid forsøke å ta på oss rollen som en alternativ motstrømsrøst i filmklubbmiljøet som taler den ekte filmens sak, men først og fremst kose oss i godt lag, for dette er blitt et samlingspunkt av de sjeldne, selv om jernbanen ennå ikke er kommet til Tromsø.

TIFF er i tillegg et populært sted for moderne digital film av kvalitetstypen, ofte distribuert av Arthaus, og det vil bli en mengde muligheter for førpremierer og regissørbesøk, lang tid før ting blir å se på din lokale digitale kino. Dette er også morsomt å få med seg.


Har du en kjæreste du vil ta med på noe spesielt før Valentinsdagen? Eller en mor du vil ta med på noe for å veie opp for morsdagen? Eller kanskje du bare vil finne inspirasjon til noe fint på egen hånd, eller med en venn eller fler. Uansett er "It happened one night (1934)" en helt spesiell og Oscar-vinnende (den første filmen av bare tre noensinne som vant alle de fem hovedprisene) film i Screwball comedy-sjangeren fra Hollywoods gullalder, sjangeren som har gitt inspirasjon til den moderne romantiske komedien som vi kjenner den. Med ingen ringere enn Clark Gable og Claudette Colbert i hovedrollene, og regi ved Frank Capra. Du burde komme!


For vi i Oslo FilmrullKlubb har greid å skaffe en 16mm-kopi av dennne perlen på filmsamlertreffet i Cleethorpes i august, og nå har vi fått den priviligerte muligheten til å vise den på Skatten på Tøyen onsdagen (12. februar) midt mellom mors- og Valentinsdagen! Håper vi sees!Takk til Cappelens forslag, god jul, godt nyttår og velkommen til

Juletrefest-visning med grøt og gløgg på Deichman Grünerløkka lørdag 11. januar

17/12-19


Takk til Cappelens Forslag for gjestfrihet og takk til alle publikummere som tok del i Oslos beste juletidsvisning!


Har du ennå ikke fått nok jul? Gikk du kanskje glipp av vår jule-visning hos Cappelens forslag? Ikke fortvil! Vi inviterer til vår tradisjonelle juletrefest-visning med grøt og gløgg, som vi denne gangen er så heldige å få lov til å avholde på loftet hos tradisjonsrike, og nyoppussede Deichman Grünerløkka på Schous plass. Tusen takk!

Det vil bli en koselig kveld som vi håper kan bli en like fin avslutning på julen som de tidligere årene på loftet på Grønland, og vi håper vi greier å gjenskape noe av den gode gamle stemningen fra barndommens juletrefester, hvor også 16mm-visninger kunne være et populært innslag, samt kakelotteri.

Det blir som tidligere et program av kortere og lengre filmer som alle kan knyttes til julen, med ekstra pauser for ekstra hygge, og siden det er lørdag åpner dørene en time før enn vanlig. Første film, som tradisjon tro er Karl-Bertils julaften snurres igang kl. 18. Siste film blir selvfølgelig også i år Gutten og snømannen kl. 21.

Imellom vil det bli en rekke filmoverraskelser som alle har det til felles at de er skikkelig koselige og de er skaffet til veie i klubbens egen regi på filmsamler-reisene til England siste år. Det blir noen godbiter, og imellom kan du nyte grøt, gløgg og øvrig servering.

Vel møtt, god jul og godt nyttår! Håper vi sees.

Dørene åpner 17. Filmstart kl. 18.

Ps. Alt er selvfølgelig på 16mm! Vi er fremdeles landets eneste 100% analoge filmklubb!Takk til Blackpool og Kulturhuset, velkommen til julevisning hos Cappelens forslag 16/12

21/11-19


Årets siste visning blir 16. desember på Cappelens forslag! Takk til alle som kom på gårsdagens visning (bilder kommer snart), håper vi ses igjen på julevisningen vår 🎞


Tusen takk til Blackpool og North West Film Fair for en flott analog filmhelg med filmvisninger, middag, marked og det hele, med rekordmange deltakende i nyere tid dette året. Også stor takk til Norsk Filmsamlerklubb for nok en flott Englandstur sammen. Det blir ikke siste.


Det er en stor glede å kunne annonsere at vi i år har fått gleden av å avholde en julevisning i det intime lokalet til Cappelens forslag i Bernt Ankers gate 4B. Tusen takk for denne muligheten!

Kveldens film er "Holiday inn" (1942), en av de virkelig store amerikanske juleklassikerne, spesielt fordi en ser Bing Crosby opptre med White Christmas, og den er på mange måter et kulturhistorisk dokument, ikke minst på grunn av kombinasjonen av de to superstjernene Fred Astaire og ovennevnte Crosby.

Filmen vises på en strøken 16mm-kopi klubben selv har anskaffet på filmsamlertreffet i Cleethorpes i år og som vi har gledet oss til å vise dere alle. Det blir også noen overraskelser.

Vel møtt og god jul! Håper vi sees.

Dørene åpner 18. Filmstart kl. 19.Takk til Skatten, takk til Lyon, Vega dessverre utsatt og velkommen til Tønsberg, til Blackpool og til Kulturhuset

5/11


Takk til alle flotte nye og gamle medlemmer, som så fantastiske Kind Hearts and Coronets med oss 8/10! Og stor takk til Skatten Oslo for deres gjestfrihet og popcorn 📽 Presseomtale har vi også fått: Se her! Takk til Journalen!


Takk til fantastiske Lyon for fantastiske Festival Lumière, som kan anbefales til alle som elsker god gammel film i fantastiske omgivelser, hvert år fra andre lørdag i oktober. Vi sees!


Visningen av "Rubin and Ed" (1991) på Vega scene, som skulle være vår første visning på 35mm 25/10 har vi dessverre måttet utsette på ubestemt tid, da det analoge utstyret der ennå ikke er klart. Vi kommmer tilbake med ny info. om ny tid når det vites mer.


Nå nærmer det seg gjestevisning hos Tønsberg filmklubb! Vi tar med analogt utstyr til biblioteket og viser en klassiker på 16mm 📽 8/11 kl. 2030. Gratis er det også! Bli med om du bor i byen, i nærheten, eller bli med oss på toget fra Oslo!


I samarbeid med Norsk Filmsamlerklubb blir det i år igjen tur til Blackpool for å oppleve North West Film Fair, Englands største og beste filmsamlertreff 15-17/11, med gallamiddag og alt som hører med av moro og sosialt, i tillegg til fabelaktige muligheter for kjøp av 8- og 16mm-film og utstyr. Bli med!


Det er en ære og en glede for Oslo FilmrullKlubb å få gjeste Kulturhuset for fjerde gang 20/11 kl. 19, denne gangen med en strøken 16mm-kopi av en amerikansk klassiker fra tidlig i 60årene om en ung mann på skråplanet som finner et nytt liv bak murene som en, med tiden, respektert ornitolog.

Kopien ble skaffet nettopp på North West Film Fair i Blackpool i november 2018, og det er fabelaktig å få vist den på selveste Kulturhuset!

Rettighetene til visningen er skaffet gjennom MPLC og siden deres regler sier det, kan vi ikke annonsere tittel offentlig. Så dette vil ikke bli gjort, men dersom du klarer å gjette hvilken film det er og sender det til oss på privat melding, skal du få et gratis lodd i kakelotteriet!

I alle tilfeller er vi sikre på at det blir en fantastisk visning og håper du tar turen for å hygge deg og samtidig støtte den ekte filmen!

Ps. Et ytterligere hint til hvilken film det er er at hovedrolleinhaveren i dobbel forstand i sin tid var blant de, og kanskje den aller største, skuespillerne i Hollywood, med en formidabel "prescense", som publikum allerede har fått oppleve på én av våre visninger tidligere i år.

Vel møtt!


Det tas ikke inngangspenger eller selges billetter til våre visninger, men for å delta må en melde seg inn i klubben, som inkluderer medlemskontingent til NFK, noe vi er pålagt at alle deltakere skal ha for å drive lovlig. Pris for medlemskap i Oslo FilmrullKlubb er 100 kroner per halvår.Farvel København og velkommen til "Kind hearts and coronets (1949)" på Skatten på Tøyen 8/10-19

22/9-19


Turen ble gjennomført 6.-8. september 2019. Takk til alle deltagere, Jack Stevenson og Husets Bio, samt DFDS for deres gjestfrihet.


Hold av datoen 8. oktober! Grunnet vanskelige rettigheter, kan dette bli deres eneste mulighet til å se denne engelske komedie-klassikeren på ekte film!


Det er en glede å kunne meddele at vi endelig skal få vist vår strøkne 16mm-kopi av tidenes beste gamle engelske film, den svarte komedien "Kind hearts and coronets (1949)", som forøvrig fyller 70 år i år, kjøpt på filmsamlertreffet i Cleethorpes i august 2018!

Dette føles som en begivenhet, ikke minst fordi det er første gang vi har fått muligheten til og æren av å få gjeste Skatten på Tøyen!

Vi har arbeidet lenge med rettighetene til denne visningen, stor takk til Norsk Filmklubbforbund for deres hjelp!

Dørene åpner kl. 18, da kan du komme og henge. Arrangementet starter kl. 19.

Hvorfor er dette en spesiell visning?
1) Kopien vi har anskaffet er i svært god stand. Filmkopier blir ofte slitt etter mange visninger. Kopier vi viser i klubben er mange tiår gamle.
2) Rettigheter til noen filmer er vanskelig å skaffe. Denne var av de vanskelige.
3) Denne filmen regnes som en av de virkelig store engelske filmene. British Film Institute har rangert denne som den 6. beste engelske filmen gjennom tidene.
4) Alec GuinnesTakk for i går og velkommen til København 7/9 og til Nordisk Filmsamlertreff i Oslo 28/9

29/8-19


Takk for dere ville se Oxford Blues sammen med oss! Her legges ved noen bilder fra denne særdeles hyggelige aftenen 📽


Håper alle er klar for ny tur med DFDS til Kongens by og smørrebrød, åtte mann er hvertfall booket inn og klare som egg!

Opplegget er som kjent:

Fredag:

Avreise med båten fra Oslo med buffet og øl på dekk og i lugar ombord, og filmquiz (alle lager hver sin, kan også ha annet underholdningsinnslag).


Lørdag:

1030: Besøke Husets biograf. Taxi rett fra båten.

1230: Smørrebrød, øl og snaps på/i Hansens gamle familiehave. Taxi rett fra biografen.

1600: Må være tilbake på båten.

Deretter øl på dekk under den fantastiske utseilingen fra København, så lugar og disko.


Søndag:

Komme i land og være i dårlig form kl. 10.

To lugarer er, som sagt, fullsatte og åtte mann klare som egg! Om flere er gira er det bare å booke seg inn selv. Beklager også gal dato, er, som nå står, fredag 6. til søndag 8. september.


og


Nordisk Filmsamler treff blir avholdt På Folkvang Forsamlingshus lørdag 28 september. Mer info kommer senere. Sett av dato for å være med på arrangementet.

Treffet blir i år arrangert av Norsk Filmsamlerklubb, følg også med på deres egen event.

Ikke gå glipp av den sjeldne muligheten til å treffe filmsamlere fra hele Skandinavia i Oslo og mulighetene for kjøp av ekte film det bringer med seg!


Her kan du lese om da vi som utsending fra Cinema Neuf var på Nordisk Filmsamlertreff for første gang i 2015, et slags frempek til stiftelsen av Oslo FilmrullKlubb året etter:

http://filmklubb.no/2015/09/med-cinema-neuf-pa-filmrulltreff/Velkommen tilbake til 80-tallet (på Kulturhuset) 28. august og til Cleethorpes 2019!

15/7-19


Velkommen tilbake til 80-tallet på Kulturhuset!

Mer info om arrangementet kommer så fort vi har filmrettighetene på plass. Men det du kan gjøre allerede nå, er å holde av datoen 28. august!

Vi kan love 80-tallsfilm på 16mm, analog atmosfære, filmklubbfølelse, innledning av film, nerding på film og kinoteknikk og sosial samvær både før og etter filmvisning.

*INFO OM MEDLEMSSKAP*
Oslo FilmrullKlubb er en filmklubb under Norsk Filmklubbforbund. Sistnevnte ordner filmrettighetene for OFK. Det vil si at våre visningsrettigheter gjelder kun for filmklubbmeldemmer. Det vil igjen si at dersom du skal se film hos oss, må du være medlem i vår filmklubb, eller en annen.

Medlemsskap i OFK koster 100 per halvår. Våre visninger er gratis for medlemmer av OFK og/eller NFK.

Velkommen!


&


1.-4. august blir det i samarbeid med Norsk Filmsamlerklubb, i år som i fjor, tur til solfylte Cleethorpes i godt selskap av andre som er opptatt av ekte film for en innholdsrik sosial weekend hos og med Phil og Denise, og med helt spesielle muligheter til å få kjøpt 8- og 16mm i butikken til Phil før noen andre får kloa i godsakene. Bli med!Velkommen til Amerika på 16mm - "Hevnens dal (1951)" på Deichman Grünerløkka

3/6-19


I anledning at den amerikanske nasjonaldagen er dagen etter har Oslo FilmrullKlubb fått gleden av å sparke igang høstsemesteret på vårt tradisjonelle vis med å vise en klassiker fra det gamle Amerika på 16mm i det nå nyoppussede lokalet til Deichman Grünerløkka! Dette året er det "Hevnens dal/Vengeance valley (1951)", med selveste Burt Lancaster, selvimportert av klubben fra North West Film Fair i Blackpool, som vises. Vi håper du vil komme og ta del!

Dørene åpner 19, Filmstart estimeres til 1930, men kom gjerne og heng og prat allerede kl. 19.

Visningen er gratis og alle kan komme, forutsatt at de allerede er eller blir medlem av Oslo FilmrullKlubb eller Norsk FilmKlubbforbund for høsten 2019. Medlemsskap kan kjøpes i døra per vipps eller kontant.

Velkommen!Takk for en fin kveld på Kulturhuset og velkommen til Bologna

21/5-19


Takk til alle som møtte opp på torsdagens visning av Jeanne d’Arc med punk av Intetskjønn og med godt samarbeid med Feministisk filmklubb. Kvelden var knall!


Hvert år avholdes arkivfilmfestivalen Il Cinema Ritrovato i Bologna. Det blir helt unike muligheter for å se sjelden gammel film i de mest fantastiske omgivelser og med best mat i verden. Bli med!Takk for en bra kveld med bra film! 🎞 på Café Månefisken, og velkommen til vårt neste arrangement: "Stumfilmkonsert: Intetskjønn spiller til Jeanne d’Arc" 9/5!

9/4-19


Queerpunk-bandet Intetskjønn spiller til den ikoniske filmen Jeanne D’Arc (1928). Problematiseringen av patriarkatet står sentralt i bådet bandets låter og filmens handling. Filmen vises på 16mm filmrull, noe som er med på å gjøre dette til en helt unik opplevelse.

Kulturhuset // 9. mai kl. 19 // ID: 20 år // CC: 150 (+ 25kr i medlemskontingent) - Billettsalg gjennom Kulturhusets portal: tikkio


Ikke medlem i en filmklubb? Da velger du «nytt medlem» kategorien når du skal kjøpe billett.

Du skriver deg opp på medlemslista i døra og får damedlemskortet ditt. Du velger selv om du skal melde deg inn i Oslo FilmrullKlubb eller Feministisk Filmklubb.


Intetskjønn spiller både sine egne låter og musikk de har spesialkomponert til filmen. Stumfilmkonserten arrangeres av Feministisk Filmklubb og Oslo FilmrullKlubb.

OM FILMEN
Filmen Jeanne D’Arc har sitt historiske utgangspunkt i den franske helgen og nasjonalhelt av samme navn. På begynnelsen av 1400-tallet så bondedattera Jeanne det som sin oppgave i livet å redde franskmennene fra nederlag mot England, i det som senere ble kalt hundreårskrigen. Det som inspirerte Jeanne var en religiøs åpenbaring; hun ble kallet av Gud. Filmen følger hennes vei fra korstogenes krigføring til hennes endelikt på på bålet.

Med Jeanne D’Arc nådde den danske regissøren Carl Theodor Dreyer verdensberømmelse. I 1958 ble den kåret til en av de 12 beste filmer gjennom tidene, og siden har den holdt seg i toppsjiktet av slike lister.

Frankrike/Danmark 1928
Originaltitel: La Passion de Jeanne D’Arc
Regi: Carl Th. Dreyer
Spilletid: ca. 90 min
Norske mellomtekster

OM INTETSKJØNN
Som en eksploderende menskopp spyr Intetskjønn sin mistro til heteronormativiteten gjennom skriking, dansing og aggressiv queerpunk. Med sin musikalske mirakelkur vil de helbrede verden for transfobi, sexisme og alle de kjipe normene rundt oss. Dette gjør de med låter om å knuse patriarkatet, bryte det binære kjønnssystemet og suge ti pikk om dagen i ti år. Alt som er dritt, skal angripes, vrenges og henges opp på veggen, kanskje til og med du.

OM FEMINISTISK FILMKLUBB
Vi arrangerer filmvisninger, debatter og lignende for å kaste lys på skildringer av kjønnsroller på film og i det virkelige liv. Filmklubben drives av Helene Aalborg, Ada Moe Fause, Mona Sjøli og Karoline Risnes Pettersen.

OM OSLO FILMRULLKLUBB
Norges eneste helanaloge filmklubb, har som formål å fremheve den analoge film- og kinokulturen, i en tid hvor det digitale har fått en total dominans. Vi arbeider med å bevare analog film og kino, både som en materiell og en immateriell kulturarv. Filmene vises i formatet 16mm, et format særlig forbundet med Bygdekinoen for en tid tilbake. Selv Bygdekinoen har blitt digital, så arven med ambulerende kinofremvisning på 16mm, bringes videre av oss i Oslo FilmrullKlubb.Velkommen til analog filmfremvisning i gamle Hjula væveri!

2/4-19På Café Månefisken inviterer vi til filmfremvisning i det som tidligere var tekstilfabrikken Hjula veveri. Fabrikken var en av Norges største arbeidsplasser på 1800-tallet. Dette blir en stemningsfull visning, for den gamle fabrikken ligger helt ved Akerselva. Få steder er vakrere enn Akerselva om våren!

Filmprogrammet denne kvelden er inspirert av elvas betydning for industrien og arbeideren. Vi starter med en kortfilm som tar oss på en reise gjennom hele Akerselva en sommerdag i 1949. Filmen har 70-årsjubileum i år!

Videre går vi til den politiske filmen om de store konfliktene i skogbruket i 1931 og '32, med utgangspunktet i den kjente Julussakonflikten. Filmen ble distribuert som en form for propaganda og har kanskje ikke et balansert og nyansert vinkling på konfliktene. Men den har en rekke filmatiske kvaliteter som gjør filmen til den beste (sammen med Gryr i Norden) av de såkalte arbeiderfilmene fra Norge.

Vi skal også ta med oss et par overraskelser fra vårt filmarkiv!

Kveldens program (Alle tider er ca.):

18.00: Dørene og baren er åpen. Medlemsskap kan kjøpes i døra.

19.00: Velkomsttale om filmklubben og lokalet

19.15: Akerselva: med filmkamera fra Puttmyrene til Nyland

19.40: Det drønner gjennom dalen

20.30: Overraskelse!

21.00: Vi holder lokalet og baren åpen til rundt 23.00. Altså god tid til å snakke om film, arbeiderkamp og industrien langs Akerselva!

Alle filmene vises som normalt i 16mm!

Grunnet servering, er det 20-årsgrense på dette arrangementet.

Medlemskap koster 100,- i halvåret og kan kjøpes med Vipps eller kontant i døra. Vær obs på at visningen kun er for medlemmer, altså må du skrive deg opp på en medlemsliste for Oslo FilmrullKlubb. Visningen er for øvrig gratis for medlemmer av Oslo FilmrullKlubb og Norsk Filmklubbforbund.

Velkommen!
Tusen takk for en fin tur til Bergen, og velkommen til vårt neste arrangement: "Arbeideren og elven - en analog filmkveld" på Café Månefisken 8/4

26/3-19


Velkommen til analog filmfremvisning i gamle Hjula væveri!

På Café Månefisken inviterer vi til filmfremvisning i bygningen som tidligere var tekstilfabrikken Hjula væveri. Dette blir en stemningsfull visningen, rett ved Akerselva!

Mer info kommer, men foreløpig kan vi si at filmprogrammet består av

Akerselva: Fra Puttmyrene til Nyland

Det drønner gjennom dalen

Pluss en overraskelse eller to!

Alle filmene vises som normalt i 16mm!

Dørene åpner 18.00. Da er det mulig å ta seg en øl i baren og mingle litt før visningen klokken 1900.

Velkommen!Tur for å delta på Bergsem. og Landsmøte 2019 22.-24. mars

21/3-19


Landets eneste 100% ekte filmklubb reiser til Bergen for å delta på filmklubbmiljøets viktigste samlingspunkt, det årlige Bergensseminaret og Landsmøtet, filmklubb-bevegelsens storting. Det er hit en må dra om en har noe på hjertet, og vi skal selvsagt også i år "tale Roma midt imot", før vi hygger oss maksimalt sammen med alt hva hjertet kan begjære av fantastiske mennesker en treffer nettopp der og til slutt ender opp med og gå "rett i pølsebua" sammen med. Vi sees.Savnet film!

21/2-19


Da det har vist seg at filmklubbforbundets 16mm-kopi av "Vi er alle broilere" er sporløst forsvunnet får vi dessverre ikke vist denne i denne omgang (20/3). Den blir imidlertid erstattet av andre spennende filmer vi selv har importert fra England, se beskrivelsen for oppdatert og endelig program. Dersom du vet noe om hvor filmen kan ha blitt av mottas hjelp med takk. Kanskje den kan vises siden om den dukker opp. Programmet i teksten lenger ned er endret.HORROR FEST 15/2

13/2-19


I samarbeid med SCHLAFEN MIT TERROR inviteres det til et svært spennende arrangement. Info. er å finne på plakatene som legges på bilde-siden. Oslo FilmrullKlubbs innslag på programmet er visning av "Dr. Caligaris kabinett (1920)" på 16mm kl. 2230.Takk for i år, Tromsø og TIFF!

22/1-19

 

Vi har kosa oss glugg, her er et lite album fra festivalen. Beklager litt mørke og kornete bilder, men lyset er ikke det beste i Tromsø på vinteren. Særlig ikke i kinosalen.

 

 

Vi takker for følget på Grønland, og ønsker alle velkommen videre til nye steder - først til Kulturhuset 20/3-19

13/1-19

 

Tusen takk til alle som deltok og gjorde vår høyst sannsynlig siste opptreden på Grønland til en helt spesiell kveld, og tusen takk for følget på 21 visninger her siden 2016! Vi håper å se dere alle igjen på nye, langt mindre skumle og underground, steder! Gledelig jul og fortsatt godt nytt år på 20. dag jul!

 

Den ekte filmen kommer til Kulturhuset og alle kan komme og se!

 

Med den ekte filmen menes den filmen som er på film, og ikke dvd, blu-ray eller noe annet digitalt. Dette var en selvfølge i over hundre år når en tok del i det kollektive kulturelle ritualet det har vært å gå på kino rundt om i vårt langstrakte land, helt til det fikk en brå død, da Norge i 2011 ble verdens første heldigitaliserte land.

 

Dette mener vi i Oslo FilmrullKlubb var og er en tragedie, og det er derfor vi jobber for å hedre og bevare en bitteliten bit av det som engang var. Og hvorfor det? En kan først nevne at en kan argumentere for at det analoge bildet har noen andre egenskaper som gir noe mer organisk og levende enn det kalde digitale, men det må også sies at det ikke føles riktig å forkaste hundre år med kinokultur i fremskrittets navn. I tillegg kommer en ikke unna at det digitale rett og slett blir for lett, det er ikke noe å ta og føle på, og alt for lite mekking og ting som kan gå galt. Dessuten er tilgjengeligheten for stor, og en mister gleden ved å få tak i noe nytt. Sammenligningen med vinyl er åpenbar, og håpet er at filmrullen kan få en lignende renessanse.

 

Oslo FilmrullKlubb har siden oppstarten i 2016 drevet en ambulerende virksomhet, med visninger og besøk på filmklubbsamlinger, filmfestivaler og samlermesser, hvor vi har forsøkt å spre gleden ved og budskapet om den ekte analoge filmen til de som måtte ønske å høre på, vel og merke klart oftest i undergrunnskretser omkring Grønland, og ønsker å være filmklubben som tar filmklubb-begrebet tilbake til røttene, med et så enkelt fokus og slagord at det er lett å glemme i det moderne samfunnets mylder: "Ekte film, ekte klubb".

 

Ordet klubb må også understrekes her, selv om vi ikke ønsker at noen skal bli avskrekket av dette, og understreker ettertrykkelig at alle kan komme, bare en betaler de hundre kronene i medlemsavgift for halvåret, som selvsagt kan gjøres ved oppmøte. Men en innvending mot prosjektet er at det jo finnes noen tunge profesjonelt drevne og statsstøttede institusjoner som forvalter denne arven, i hvert fall i hovedstaden. Til det vil vi svare at det er vår oppfatning at disse er svært verdifulle, men at de, i alle tilfelle på landsbasis, ikke maler hele bildet av den kinokulturen som engang var, og vi ønsker å legge til noe som vi håper og mener er verdifullt:

 

Med vår ambulerende virksomhet ønsker vi å være litt som Bygdekinoen, gjennom å bringe filmrullen ut til de som ikke har tilgang på et fast kinolokale som viser den, både gjennom selv å reise til dem, og gjennom å spre budskapet og idéen om at dette er noe en må ha overalt. Vi ønsker også å fremme den gamle tanken om at en filmklubb har og er noe annet enn en kino på den måten at det i tillegg til å tilby å se film tilbyr et samlingspunkt for likesinnede hvor en kan være sosial og sammen diskutere og dyrke sine felles interesser, altså ekte film.

 

Vi håper nettopp du vil bli med oss og gå baklengs inn i fremtiden når vi nå kommer til Kulturhuset med et program av eldre, men interessante kortfilmer på ekte film!

 

Filmene som vises denne kvelden er (med forbehold om endringer):

 

To menn og et skap - Roman Polański, Jakub Dreyer, 1958, 15 minutter
Uppehåll i myrlandet - Jan Troell, 1965, 24 minutter
Toot, whistle, pluck and boom - Walt Disney, 1953, 10 minutter
The immigrant - Charles Chaplin, 1917, 24 minutter
The critic - Ernest Pintoff, 1963, 4 minutter
Lost and foundry - Dave Fleischer/Seymour Kneitel, 1937, 7 minutter
Totalt 84 minutter.

 

Format:

Oslo FilmrullKlubb viser utelukkende på 16mm, men vi håper å i fremtiden også ha råd til å vise 35mm.

 

Billettinfo:

Visningen er teknisk sett gratis, men en må være medlem av Oslo FilmrullKlubb eller en annen filmklubb tilknyttet Norsk FilmKlubbforbund for våren 2019 for å delta. Medlemsskapet koster hundre kroner for et halvår og gir adgang til alle klubbens arrangementer det aktuelle halvåret. Medlemsskapet kan kjøpes direkte av klubben eller gjennom Kulturhusets billettløsning. Det vil være to valg for kjøp hos Kulturhuset:

 

1. Dersom du ikke er medlem fra før betaler du hundre kroner. Medlemsskortet og navnet ditt på medlemslista får du ved oppmøte.

2. Dersom du er medlem fra før betaler du null kroner, men sikrer deg en plass i salen, men må vise kortet og/eller navnet ditt på medlemslista ved oppmøte.

 

 

Bli med på årets turer til Tromsø (17-20/1 og Bergen 22-24/3)!

5/1-19

 

Oslo FilmrullKlubb reiser til Tromsø for å delta på Tromsø Internasjonale FilmFestival, en festival som, i tillegg til å være en av de større festivalene innen moderne digital film og avholder mange førpremierer, også gir den sjeldne muligheten til å oppleve ekte film på 35mm på ærverdige Verdensteateret, såvel som gode sjanser for nordlys.

 

Det årlige filmklubbseminaret som avholdes fredagen under festivalen er også en av årets viktigste samlingspunkter for filmklubbmiljøet, og her kan selvsagt ikke landets eneste 100% ekte filmklubb utebli. Vi sees!

 

Landets eneste 100% ekte filmklubb reiser til Bergen for å delta på filmklubbmiljøets viktigste samlingspunkt, det årlige Bergensseminaret og Landsmøtet, filmklubb-bevegelsens storting. Det er hit en må dra om en har noe på hjertet, og vi skal selvsagt også i år "tale Roma midt imot", før vi hygger oss maksimalt sammen med alt hva hjertet kan begjære av fantastiske mennesker en treffer nettopp der og til slutt ender opp med og gå "rett i pølsebua" sammen med. Vi sees der også!

 

 

Takk for i år, velkommen til Oslo FilmrullKlubbs juletrefest-visning 12/1

13/12-18

 

Tusen takk for følget gjennom et svært innholdsrikt år med mange både nye og gamle opplevelser, og en fin avslutning med julebordet 1/12! Vi håper at 2019 vil kunne by på enda mer av det samme, og enda mer nytt, når klubben nå håper å kunne nå enda større høyder og ta steget inn i nye arenaer. Vi sparker igang året med vår tradisjonstunge juletrefest-visning!

 

Oslo FilmrullKlubbs første visning i 2019 blir spesiell på flere måter:

 

1. Fordi det blir den aller første visningen hvor vi har gleden av å presentere en egenimportert film på 16mm, "The three caballeros (1944)", egenhendig kjøpt hos Phil i Cleethorpes i august, i et program sammen med andre kjente jule-perler som vi kjenner fra fjorårets arrangement. Alt på 16mm selvfølgelig.

 

2. Fordi det er godt mulig at dette blir vår siste visning på Grønland, på grunn av uheldig reguleringsplanmessig utvikling, samt visjonære fremtidsplaner for klubben.

 

I alle tilfelle ønsker vi velkommen til en kveld på loftet som vi håper blir minst like fin som i fjor, med vondt godteri, mandariner, grøt, gløgg og god stemning. Ta ellers med deg det du ønsker og trenger av mat og drikke for en flott kveld. Vel møtt!

 

Ps. Når det gjelder temperatur skal vi prøve å gjøre det så lite kaldt som mulig, så ikke fortvil, men vi anbefaler litt godt med klær.

 

Pps. Visningen er for medlemmer av OFK (koster 100 kroner per halvår) og/eller medlemskap i NFK (inkluderes i medlemskapet i OFK). Betaling og registrering gjøres ved oppmøte i bakgården samme kveld som filmvisning.

 

Ppps. Porten skal stå åpen fra kl. 18. Gå så inn den åpne døren til venstre og trappa helt opp. Hvis du får problemer kan du ringe 92038965.

 

 

På gjensyn Blackpool!

19/11-18

 

Tusen takk for en flott tur til alle i den norske (og litt svenske) delegasjonen til North West Film Fair i Blackpool denne helgen, og en spesiell takk til David Guest som har hatt hovedansvaret for treffet i en årrekke, men som nå overlater tømmene til yngre krefter. Det har vært en helg fyllt av inntrykk og moro, med besøk på den ærverdige Regent Cinema, filmvisning, bankett, taler, tombola, filmquiz og selvsagt det store filmmarkedet med auksjon på Grand Hotel. North West Film Fair holder standen som det største og mest innholdsrike filmsamlertreffet i England og vi gleder oss allerede til neste år, forhåpentligvis med en enda større norsk delegasjon!

 

 

Tusen takk til Ås FilmKlubb, velkommen til Blackpool!

2/11-18

 

Tusen takk til Ås FilmKlubb for at vi fikk komme for å bevitne en legendarisk kino, se "Lasse og Geir (1976)" og spise "gult stivna vann" sammen med våre venner i Ås FilmKlubb. Vi fikk også æren av å se i maskinrommet. De har fortsatt mye flott filmrullutstyr som vi drømmer videre om å få se i bruk i fremtiden!

 

Og så til årets siste tur:

 

Oslo FilmrullKlubb reiser til Blackpool, Englands Las Vegas, 16.-18. november for å delta på det som sies å være det siste av de store filmsamlertreffene i England, North West Film Fair, også kjent som The Blackpool Convention.

Det blir mye sosialt moro, muligheter for kjøp og salg av ekte film, auksjon, middag med mingling, samt alt som hører med å være i legendariske Blackpool. Bli med!

 

 

Farvel Lyon for denne gang!

24/10-18

 

Tusen takk til alle involverte i turen til Lyon og spesielt til den ansvarlige for at klubben fikk ti gratisbilletter til årets Festival Lumière. Det var særlig flott å få oppleve Jane Fonda i virkeligheten, 35mm med fransk tekst på Cinéma-Opéra, og selvsagt alt det andre fantastiske Lyon har å by på. Håper vi sees igjen til neste år og at vi får realisert drømmen om å arrangere norsk-fransk filmrullvisning i Lyon i vinterferien. Tusen takk for oss!

 

 

Gjestevisning med Tønsberg filmklubb 📽

14/10-18

 

"Det var så hyggelig i går! 35 publikummere og topp stemning til tross for at det ikke alltid var like enkelt å høre hva Chaplin sa... Dette vil vi gjøre flere ganger!" var det Tønsberg FilmKlubb skrev etter visningen fredag. Hva mer kan en håpe på?

 

Og hva var vår egen opplevelse? Jo: "Deilig stemning med Chaplin, 16mm, filmklubb, bibliotek og middelalderruiner 🎞❤️📽" og "Vi hadde et meget fruktbart besøk i Tønsberg, hvor vi var invitert av Tønsberg filmklubb. Vi hadde med vår beste Bauer 16mm og viste Monsieur Verdoux for 35 publikummere på byens bibliotek. Takk for invitasjonen, vi kommer gjerne tilbake!"

 

Neste tur for Oslo FilmrullKlubb går til Ås 1/11. Vi besøker Ås FilmKlubb for å bevitne en legendarisk kino, se "Lasse og Geir (1976)" og spise "gult stivna vann" sammen med våre venner i Ås FilmKlubb. Bli med og representer og bidra gjennom din tilstedeværelse til å gjøre arrangementet enda bedre. Du kan lese om deres arrangement her.

 

 

Oslo FilmrullKlubb besøker Tønsberg FilmKlubb med medbragt Bauer 12/10

10/10-18

 

Oslo FilmrullKlubb besøker denne fredagen i oktober Tønsberg for å besøke våre venner i Tønsberg FilmKlubb (årets filmklubb 2018 og veldig hyggelige damer) og bringe filmrullen ut til distriktene. Interessen for den ekte filmen og den ekte filmklubben er gryende, revolusjonen rykker stadig nærmere og snart rykker digitaliseringen raskere og raskere tilbake. Bli med på å redde filmrullens fremtid og å gjenerobre den ekte filmens territorie én kommune ad gangen du også! Kun få dager igjen nå. Delegasjonen fra Oslo tar toget fra sentralstasjonen 1439 fredag. Hyggelig med alle som blir med! Se forøvrig hva Tønsberg FilmKlubb skriver om arrangementet her.

 

Ps. Vi er omtalt i Tønsberg Blad! Her har Oslo-avisene noe å lære altså.

 

 

Ekstra filmvisning! Vi viser snacks fra Nordisk filmsamlertreff 26/9

14/9-18

 

Vi har vært i København og kjøpt en handlekurv med korte filmer! Alt selvfølgelig på 16mm. Denne kvelden blir en bonuskveld for våre medlemmer. Vi viser normalt fire filmer i halvåret, men denne gang smeller vi til med en femte visning!

 

Denne kvelden blir en oppladning til vår store reise til Tønsberg, hvor vi skal vise Chaplin med selveste Tønsberg filmklubb. Filmklubben som fikk den gjeve prisen; "Årets filmklubb" under årets BergSem.

 

Hva vi viser, har vi ikke helt oversikt over akkurat nå, men det er spottet noen kjente navn der. Dette blir troll-i-eske og Twist i ett!

 

Så vi håper dere vil ta turen til bakgården denne kvelden, for en uhøytidelig og stemningsfull feiring av filmrullens kulturhistoriske verdi.

 

Filmvisningen er for Oslo FilmrullKlubbs medlemmer, men du kan selvfølgelig bli medlem denne kvelden. Alt du trenger er en hundrelapp! Er du allerede medlem av Norsk Filmklubbforbund via en annen filmklubb, har du gratis inngang hos oss.

 

Velkommen!

 

(Du finner oss rett over Grønland torg, gjennom porten mellom stoffbutikken og kaffesjappa. Adressen er Grønlandsleiret 1-3. Porten står åpen en time før visningen starter. Er porten stengt, eller du ikke finner veien, kan du ringe Pressetalsmann Joachim på: 922 63 374)

 

 

Tusen takk for en deilig fredagskveld, folkens!

8/9-18

 

God stemning og en fantastisk film som lyste opp bakgården 📽 Vi håper på en visning eller to til på Grønland i år, følg med på, FaceBook, SoMe eller www.oslofilmrullklubb.no 🎞

 

Kanskje sees vi også på NFKs 50års-jubileumsfest på Dansens hus i kveld?

 

 

Takk for tur! Velkommen igjen!

2/9-18

 

Årets Danmarkstur ble en fornøyelse som alltid. Ekstra gledelig var det at i år også klaffet med Nordisk filmsamlertreff! Godbiter ble kjøpt inn, vi gleder oss til å vise de frem 🎞

 

Sees også på vår visning av Under Paris' hustak (1929) 7/9. Dørene åpner som vanlig kl. 18. Visningsstart litt etter kl. 20. Velkommen!

 

 

Takk til alle som kom på kveldens visning 🎞 og velkommen ombord på DFDS til København!

29/8-18

 

Få ting er vakrere her i livet, enn utevisning på 16mm i en bakgård! 📽 Lei deg for å gå glipp av denne vakre kvelden? Fortvil ikke! Neste mulighet er allerede fredag 7. september. 🎥 Da vises Under Paris’ hustak 🚬

 

Men før den tid går turen med DFDS til Kongens by for å besøke Nordisk Filmsamlertreff 2018, som finner sted i Peter Kams studio på Nørrebro. Det vil selvsagt bli moro ombord og i land, filmquiz på lugar og buffet m.m. Booking er gjort på Told og snaps for lørdag 1/9 kl. 1145 for åtte personers nytelse av dejlige smørrebrød med tilhørende luxus-øl og snaps. Håper ikke tolden blir altfor meget!

 

Tidsskjema i København blir da:

 

0945: Båten kommer i land

1000: Ta forhåndsbestilt drosje til treffet på Nørrebro

1015: Forsøke å finne analge filmskatter og forbrødring med nordiske filmsamlere på Nordisk Filmsamlertreff hos Peter Kam på Nørrebro

1130: Ta forhåndsbestilt drosje til Told og snaps

1145: Nyte de dejligste smørrebrød med tilhørende luxus-øl og snaps

1400: Kanskje rekke noe annet etter eget ønske

1615: Tidspunktet hvor alle må være tilbake på båten

1630: Sitte på dekk og nyte utsejlingen fra København og nyde aftensolens myke rød med en kold bayer i godt selskab

 

 

Utsatt til onsdag

26/8-18

 

På grunn av diverse omstendigheter utsettes arrangementet til onsdag 29/8. Kom og få løksuppe!

 

 

Vi har oppdatert denne inventen for visningen neste søndag. Meld deg på, del og inviter også gjerne andre. Dette blir en deilig søndag med fransk poetisk realisme på 16mm!

20/8-18

 

Velkommen til fransk høst og OFKs 20. visning!

 

Programmet for høsten i OFK er satt, vi har kuratert et temaprogram som tar for seg den franske underverdenen. Her blir det mange filmperler! Alle filmene vil bli vist i formatet 16mm, i bakgården tilhørende Grønlandsleiret 1-3.

 

Andre film ut, denne franske filmhøsten, er "Tåkekaien" fra 1938, regissert av Marcel Carné, mesteren av poetisk realisme. Mer om filmen her: http://filmklubb.no/filmer/takekaien-2/

 

Vi viser kveldens film i kinoanlegget i bakgården. Programmet ser foreløpig ut som dette:

 

18.00 - Dørene åpner

18.45 - Vi trekker inn i kinoanlegget og får en introduksjon til kveldens film

19.00 - Maskinisten ruller kveldens film i gang!

22.00 - Filmvisningen er over og vi trekker ut av kinoanlegget for å snakke om hvor fantastisk kveldens film var.

 

(Vær obs på at tidspunktene er omtrentlige, kveldens film varer i 90 min, men vi må bytte filmrull underveis. Det vil si en kort filmrullbyttepause. Det hender vi har kakelotteri i en slik pause!)

 

Visningen er for medlemmer av OFK (koster 100 kroner per halvår) og/eller medlemskap i NFK (inkluderes i medlemskapet i OFK). Betaling og registrering gjøres ved oppmøte i bakgården samme kveld som filmvisning.

 

Filmen vises altså i bakgården tilhørende Grønlandsleiret 1-3. Det vil si at du skal gjennom en smijernsport på høyre side av den store kaffesjappa, når du står på Grønlands torg. Porten skal stå åpen fra klokken 18.00.

 

Du kan alltids ringe Pressetalsmann Joachim Solum på nummeret 922 63 374, dersom du har noen spørsmål eller ikke finner frem.

 

Velkommen!!

 

 

Takk for visning og velkommen igjen og til København!

16/8-18

 

Takk for en deilig visning av «En gangsters død»! Neste visning blir allerede søndag 26. august. Jeg gjentar: SØNDAG 26. AUGUST! Det ryktes om servering av rykende fersk løksuppe 🍲

 

Det blir selvsagt også tur med båten til Danmark i den herlige septembersolen også dette år. Vi håper på en flottere avslutning på sommeren enn noensinne! Sommeren er som kjent ekstra indiansk i Kongens by, og ingenting kan vel slå en utseiling i aftensolens myke rød efter fire herlige timer med smørrebrød og tilbehør på et av byens ærverdige establissementer?

 

Rent praktisk vil det bli cruise med DFDS til København første helg i september (avreise 31/8 kl. 1630), med sosialt (og faglig) innhold ombord, samt buffet på vei ned. I land blir det først besøk på Nordisk Filmsamlertreff i Peter Kams studio på Nørrebro, og deretter 3-4 timer herlige smørrebrød m.m. Mer info. om blant annet smørrebrødkrog følger.

 

Vel møtt!

 

 

Velkommen til fransk høst i OFK!

12/8-18

 

Programmet for høsten i OFK er satt, vi har kuratert et temaprogram som tar for seg den franske underverdenen. Her blir det mange filmperler! Alle filmene vil bli vist i formatet 16mm, i bakgården tilhørende Grønlandsleiret 1-3.

 

Første film ut, denne franske filmhøsten, er "En gangsters død" fra 1966, regissert av selveste Jean-Pierre Melville. Mer om filmen her: http://filmklubb.no/filmer/en-gangsters-dod/

 

Vi viser kveldens film i kinoanlegget i bakgården. Programmet ser foreløpig ut som dette:

 

18.00 - Dørene åpner

18.45 - Vi trekker inn i kinoanlegget og får en introduksjon til kveldens film

19.00 - Filmmaskinisten ruller kveldens film i gang!

22.00 - Filmvisningen er over og vi trekker ut av kinoanlegget for å snakke om hvor fantastisk kveldens film var.

 

(Vær obs på at tidspunktene er omtrentlige, kveldens film varer i 135 min, men vi må bytte filmruller underveis. Det vil si korte filmrullbyttepauser. Det hender vi har kakelotteri i en slik pause!)

 

Visningen er for medlemmer av OFK (koster 100 kroner per halvår) og/eller medlemskap i NFK (inkluderes i medlemskapet i OFK). Betaling og registrering gjøres ved oppmøte i bakgården samme kveld som filmvisning.

 

Filmen vises altså i bakgården tilhørende Grønlandsleiret 1-3. Det vil si at du skal gjennom en smijernsport på høyre side av den store kaffesjappa, når du står på Grønlands torg. Porten skal stå åpen fra klokken 18.00.

 

Du kan alltids ringe Pressetalsmann Joachim Solum på nummeret 922 63 374, dersom du har noen spørsmål eller ikke finner frem.

 

Velkommen!!

 

 

Vi har fått oppmerksomhet fra vår paraplyorganisasjon, NFK!

10/8-18

 

Oslo FilmrullKlubb må ha gjort noe riktig ser det ut til, når vi nå har fått oppmerksomhet gjennom et nyhetssoppslag på forsiden til vår paraplyorganisasjon, Norsk FilmKlubbforbund (NFK), om den nylige turen til Cleethorpes i filmrullens tjeneste. Håper dette kan bidra til økt bevissthet og engasjement rundt den edle og verneverdige filmrullen! Les saken her: http://filmklubb.no/2018/08/reisebrev-fra-en-filmsamler/

 

 

Tusen takk for en fin tur!

5/8-18

 

Tusen takk til Phil, Denise og den norske (og litt svenske) delegasjonen til filmsamlertreffet på Classic Home Cinemas summer sales i Cleethorpes, Lincolnshire, England 3. til 5. august. Det ble mye bra sosialt samvær, bra fangst i butikken til Phil og en flott kveld med bankett og utekino i hagen hans. Vi gleder oss til å se alle igjen på Nordisk Filmsamlertreff i København 1. september og North West Film Fair i Blackpool 16. til 18. november. Se egne eventer for klubb-turer. Vel møtt!

 

 

God sommer kjære venner!

20/7-18

 

Håper alle har det fint i varmen, og minner om at Oslo FilmrullKlubb dette året tar turen for å representere på Classic Home Cinemas "summer sales weekend-event". Classic Home Cinema er Englands siste gjenlevende ekte filmrullbutikk og de eneste som fremdeles produserer deler til 8- og 16mm-fremvisere (litt som en vinylbrukthandel for film), og ildsjelene bak arrangerer hvert år dette arrangementet som både gir muligheten til å slå til på gode tilbud og å møte andre samlere, altså folk som fremdeles syns film er best på film. Mer info. finnes på http://www.classichomecinema.co.uk/

 

 

For en deilig sommerkveld med dere!

5/7-18

 

Takk for besøket! Neste visning bli 15. august, filmtittel kommer snart 📽

 

 

Takk for en super sommerfest folkens!

1/7-18

 

Heldigvis er det bare noen dager til 4. juli, da viser vi The Man Who Shot Liberty Valance! Med burgere og Cola!

 

Velkommen til OFKs 17. visning!

 

Det blir Hamburgers on the Barbercue, Ice Cold Coca Cola og Good American Celebration i bakgården med A Movie Classic; The Man Who Shot Liberty Valance (1962)!

 

Vi disker opp med litt amerikansk mat og drikke, men ta gjerne med noe selv også. Filmen vises i kinoanlegget i bakgården tilhørende Grønlandsleiret 1-3. Porten åpnes rundt en time før visningen starter. Er det vanskelig å finne frem, eller porten er steng, eller lignende; ring Pressetalsmann Joachim på: 922 63 374. Men det er rett ved Grønlands torg, ved siden av et stort amerikansk kaffeimperium.

 

Visningen er for medlemmer av OFK (koster 100 kroner per halvår) og/eller medlemskap i NFK (inkluderes i medlemskapet i OFK). OBS! OFKs høst-halvår starter med denne visningen.

 

Velkommen!

 

 

Oslo FilmrullKlubbs sommerfestvisning! Bergman, konsert og sol!

17/6-18

 

Vi har en liten oppdatering på arrangementet vårt; vi viser dokumentaren Ingmar Bergman som hovedfilm og kortfilmen Uppehåll i Myrlandet som forfilm. Værmeldingen melder bra vær!

 

Nå har vi altså satt kveldens program, følgende herligheter skjer:

 

Generalforsamling: 17.00-18.00 (Egen event, deltagelse krever at du er medlem fra før)

 

Dørene åpner: 18.30

 

Konsert med Trollstøl: 19.30

 

Filmvisning: 20.30 (Med kakelotteri)

 

- Forfilm: Uppehåll i Myrlandet (1965)

Mer info: http://filmklubb.no/filmer/uppehall-i-myrlandet/

 

- Hovedfilm: Ingmar Bergman (1970)

Mer info: http://filmklubb.no/filmer/ingmar-bergman/

 

Sommerfesten fortsetter: 22.00

 

Ta del i vår deilige sommerfest i bakgården! Etter generalforsamlingen åpner vi festen med sosialt samvær, konsert, filmvisning og mer sosialt samvær med musikk.

 

Arrangementet er for medlemmer av OFK (koster 100 kroner per halvår) og/eller medlemmer i NFK (inkluderes i medlemskapet i OFK).

 

Sjekk også ut siden www.oslofilmrullklubb.no

 

 

Velkommen til generalforsamling og sommeravslutning i OFK!

29/5-18

 

Kjære medlemmer i OFK!

 

Det er duket for generalforsamling! Før den store sommerfesten, holder vi generalforsamling for OFKs medlemmer.

 

Generalforsamlingen er kun for OFKs medlemmer. Det vil si at du må være registrert som medlem før generalforsamlingen. Det er ikke mulig å registrere seg som medlem rett før generalforsamlingen.

 

Saksliste og sakspapirer kommer senere.

 

Dersom du ønsker å legge til en sak til generalforsamlingen, må du sende forslaget til joachim@oslofilmrullklubb.no tre uker før generalforsamlingen. Dersom du ønsker å stille til valg, er det fint om du sender ditt kandidatur i forkant av møtet. Men det er selvfølgelig også mulig å benke seg under møtet!

 

Velkommen til OFKs viktigste møte!

 

Vi gleder oss til sommerfest sammen med dere! Vær oppmerksom på at datoen ble endret til 22. juni. Det viste seg at en av OFKs medlemmer skal gifte seg 16. juni, derfor måtte vi flytte visningen. Arrangementet er nå oppdatert med nye tidspunkter. Vi er også denne gang så heldige at Trollstøl holder konsert før filmvisningen! Hvilken film vi viser, blir klart veldig snart. Vi venter kun på et positivt svar fra NFK. Det arbeides også med å få til litt servering denne kvelden.

 

Men uansett, hold av datoen nå! Inviter også dine venner! La oss lage den beste sommerfesten i OFKs historie!

 

Nå har vi satt kveldens program, følgende herligheter skjer:

 

Generalforsamling: 17.00-18.00 (Deltagelse krever at du er medlem fra før)

Dørene åpner: 18.30

Konsert med Trollstøl: 19.30

Filmvisning: 20.30 (Med kakelotteri)

Sommerfesten fortsetter: 22.00

 

Ta del i vår deilige sommerfest i bakgården! Etter generalforsamlingen åpner vi festen med sosialt samvær, konsert, filmvisning og mer sosialt samvær med musikk.

 

Kveldens film blir veldig snart annonsert!

 

Arrangementet er for medlemmer av OFK (koster 100 kroner per halvår) og/eller medlemmer i NFK (inkluderes i medlemskapet i OFK).

 

 

Tusen takk for en flott visning på fredagen!

6/5-18

 

Filmen viste seg å være tidenes beste sykkeldokumentar, vår nyinnkjøpte Bauer viste gode bilder og vår nye høyttaler gjorde det lett å følge med dansk tale. To heldige vinnere vant dansk wienerstang, som solidarisk ble delt med de andre gjestene. Heldige med været var vi også. Da er det bare å glede seg til neste visning i juni, da blir det også sommerfest! Velkommen!

 

 

OFK starter sykkelsesongen - En forårsdag i helvede (1976) - Velkommen til OFKs 15. visning med UTEKINO!

30/4-18

 

Kjære venner av Oslo Filmrullklubb! Dersom du ikke allerede har gjort det, meld deg på dette da vel! Av våre fire filmvisninger i dette halvåret, blir det kun denne som blir ekte utekino. Lysforhold og temperatur er bortimot perfekt i mai! I alle fall når vi fyrer opp den store utegrillen vår! Få også med den en venn eller to, vi får aldri nok venner. Og for å avslutte med en nyhet; filmen vil bli vist på en nyinnkjøpt Bauer 16mm med nye høyttalere!

 

Oslo FilmrullKlubb starter sykkelsesongen med Jørgen Leths "En forårsdag i helvede" fra 1977 samme dag som Giro d'Italia starter. Som alltid viser OFK film på 16mm, altså analog filmrull, slik som film alltid har blitt vist på stort format, før digitaliseringen tok overhånd i 2011. Kall oss gjerne en motkultur.

 

Mer info om filmen finner du her: http://filmklubb.no/filmer/en-forarsdag-i-helvede/

 

Visning blir i bakgården tilhørende Grønlandsleiret 1-3, ved Grønland torg.

 

Dørene åpner 1930. Kom gjerne tidlig for sosial hygge!

Filmstart kl. 2100 for mørke.

 

Som vanlig lover vi god stemning, analog film og kakelotteri. Ta med det du selv vil ha av mat og drikke.

 

Visningen er for medlemmer av OFK (koster 100 kroner per halvår) og/eller medlemskap i NFK (inkluderes i medlemskapet i OFK).

 

Er det noe du lurer på, finner ikke veien, porten er stengt eller lignende, ring Pressetalsmann Joachim Solum på: 922 63 374.

 

Velkommen skal du være!

 

Oslo FilmrullKlubb er Norges eneste helanaloge filmklubb, som siden 2016 har arbeidet med å spre analoge gleder og hegne om filmrullens fortreffelighet. OFK er tilknyttet Norsk Filmklubbforbund og er en ambulerende filmklubb i Oslo, men som sjelden beveger seg utenfor Grønland.

 

Ps. Folkens! Vi blir heldige med været! (Dersom YR har rett)

 

 

Takk for en fin tur til Bergen!

24/3-18

 

Tusen takk til alle for et fabelaktig opphold i Bergen! Vi hadde en flott opplevelse og ser klare tegn på at filmklubb-bevegelsen går en lys (og forhåpentligvis analog) fremtid i møte. Frem til vi sees igjen neste år kan du se hvor mye Bergen, Bergsem. og NFKs landsmøte 2018 hadde å by på gjennom bildene fra vår representasjon dette året. Håper det blir enda bedre og enda flere deltakere neste år!

 

 

Tur til Bergen for å delta på Bergsem. 2018 og NFKs landsmøte

16/3-18

 

Vi reiser idag til Bergen for BergSem18! Vi er to representanter fra OFK som stiller, klare for å snakke varmt om filmrullen 🎞

 

Oslo FilmrullKlubb reiser til Bergen for å delta på Bergsem. og NFKs landsmøte. Her skal det tales Roma midt imot og kjempes for filmrullens fremtid i en mørk digital middelaldersk tid!

 

I tillegg blir det mye sosialt og moro, i denne klubben gjør vi ting ordentlig! Vi kjører selvsagt stilen fullt ut og bor standsmessig. Bli med!

 

 

Tusen takk!

3/3-18

 

Takk for en herlig fredagsvisning av Shadow of a Doubt, som også ble anbefalt av Dagsavisen! Vårens beste fredag så langt. Det ble film på ekte film, en ordentlig thriller denne gang, med kakelotteri i filmrullebyttepausen og sosial hygge før og etter visningen. Dere alle varmet opp et kjølig loft 🎞 Velkommen til neste visning i mai 🌞

 

 

Hitchcock på loftet 2. mars!

21/2-18

 

Vi kan med glede ønske dere velkommen til visningen av Shadow of a Doubt! Alt ligger til rette for en fantastisk filmkveld; thriller av Hitchcock, 16mm-maskin som durer rolig, et mørkt gammel loft og fredagskveld!

 

Mer info om arrangementet kommer, men vi kan love sosial hygge før og etter visningen. Og kanskje blir det kakelotteri!

 

Visningen er for medlemmer av Oslo FilmrullKlubb (100 kroner hvert halvår) og/eller NFK (inkludert i OFKs medlemspris)

 

 

Årets første film-tur går til Tromsø 19.-21. januar!

12/1-18

 

Oslo FilmrullKlubb reiser til Tromsø i januar-mørket for å delta på TIFF og for første gang være representert på NFKs Tromsø-seminar. Bli med!

Det kan imidlertid lokkes med at dette bare er begynnelsen. I 2018 blir det hele fem turer til inn- og utland med Oslo FilmrullKlubb!

 

 

Velkommen til Oslo FilmrullKlubbs juletrefest-visning 10/1-18!

9/1-18

 

Vi har henta julefilmer på filmklubbkontoret! Dette lover en topp analog juletrefestvisning i morgen klokken 19.00 på loftet i Grønlandsleiret 1-3. Kom og få din julegave fra oss i OFK!

 

Oppdatert info om program:

 

18.00 - Dørene åpnes

19.00 - Filmvisning av korte julete filmer (ikke satt rekkefølge):

Gutten og snømannen

Bertils jul

Tornerose

Flinke dyr

21.00 - Sosialt hygge

 

OBS! Etter dagens befaring på loftet, anbefales skjerf til visningen. Men vi har selvfølgelig varmeovn.

 

Velkommen til Oslo FilmrullKlubbs 13. visning. Tema for visningen blir juletrefest og festen vil foregå på loftet i Grønlandsleiret 1-3. Sosial hygge før og etter visningen blir det også som vanlig.

 

Tilstedeværelse på visningen krever medlemskap i Oslo FilmrullKlubb (100 kroner per halvår) og/eller medlemskap i Norsk Filmklubbforbund (inkluderes i medlemsavgiften for OFK). For øvrig er visningen gratis. Vi tar kun kontant og vipps.

 

Ingang til loftet er som følger:

- Gå igjennom porten til Grønlandsleiret 1-3 (står åpen mellom 18.00 og 19.00)

- Ta første dør til venstre (skal også stå åpen)

- Gå helt opp og gjennom metalldøra rett fram (står kanskje også åpen)

- Og du er på loftet!

 

Er det trøbbel, så ringer du bare Pressetalsmann Joachim Solum på nummeret 922 63 374

 

Drikke tas med selv, ingen servering.

Mat er tillatt.

Anbefaler varme klær.

 

 

Takk for det gamle!

31/12-17

 

Heisann kjære medlemmer! Nå er det kun seks timer igjen av 2017. Og i den anledning, vil vi i styret takke alle våre medlemmer, samarbeidspartnere, støttespillere, kollegaer, venner og familie for dette fantastiske år! Vi har hatt et topp år i klubben, besøkstallet har vært OK, filmene vi har vist har vært interessante og fine, og vi gikk ikke i minus med økonomien. Ambisjonene for 2018 er skyhøye, men realistiske. Vi vil svært gjerne ha deg med på reisen 2018! Vi har allerede annonsert datoene for vårens fire visninger, meld deg på allerede i dag! Første visning er allerede i januar, med tema Juletrefest og bla filmene Gutten og snømannen og Bertils jul. Neste visning blir i starten av mars, tredje i starten av mai og siste i midten av juni. Da har vi også sommeravslutningsfest! Høsten 2018 vil ha minst fire visninger. Det arbeides også med en utenlandsk visning, men mer om det siden. OFK skal også representere en hel del, vi reiser på NFKs filmklubbseminar under TIFF i januar og BergSem i mars. Vi skal også delta på filmsamlermesser i England og Nordisk filmsamlertreff. Sistnevnte blir mest sannsynlig i København rundt september og kan klaffe med den store årlige filmklubbturen til København! Dere medlemmer er hjertelig velkomne til å bli med oss på alle våre reiser (men vi har ikke en krone til støtte), men vi kan særlig anbefale Københavnturen i september. Den er mildt sagt magisk. Alle våre visninger for våren, samt alle våre turer i 2018, har nå egne events her på Facebook, som dere kan følge og melde dere på. Da gjenstår det bare å ønske alle dere et cineastisk fantastisk 2018! 📽🎞🎉🎊

 

 

God jul!

23/12-17

 

Nå nærmer det seg Grevinnen og hovmesteren folkens, da gjenstår det bare for oss i Oslo FilmrullKlubb å ønske alle våre medlemmer en riktig god og analog jul! 📽🎄🎞

 

 

Juletrefestvisning 10. januar!

21/12-17

 

Velkommen til Oslo FilmrullKlubbs 13. visning. Tema for visningen blir juletrefest. Mer info om visningen kommer, men vi kan allerede nå love julete film og søtsaker. Sosial hygge før og etter visningen blir det også som vanlig. Hold av datoen allerede i dag!

 

Dørene åpner en time før visningen.

Tilstedeværelse på visningen krever medlemskap i Oslo FilmrullKlubb (100 kroner per halvår) og/eller medlemskap i Norsk Filmklubbforbund (inkluderes i medlemsavgiften for OFK). For øvrig er visningen gratis.

 

PS: Hvis du lurer på hvor visningen avholdes er svaret her: Visningen blir på loftet tilhørende Grønlandsleiret 1-3. Porten inn til bakgården står åpen mellom 1800 og 1900, det vil også døra opp til loftet gjøre. Døra til loftet er på venstre side når du går inn porten. Velkommen!

 

 

Våren kommer!

19/12-17

 

Kjære venner av Oslo FilmrullKlubb! Vi har i kveld hatt årets siste møte i styret. Der fikk vi spikret programmet for våren 2018! Fire datoer er satt, de blir lansert med fire arrangementer her på nettsiden, samt nettsiden. Her er det bare å klikke og dele i vei! Hvilke filmer og temaer det blir, vil bli lansert dryppvis i løpet av våren. For å sikre seg informasjon her på Facebook, burde du altså klikke deg inn på alle de fire arrangementene vi legger ut. Vi kan love tidsriktige og gode filmvisninger i analogt format, musikk, kaker og ikke minst den særegne gode sosiale stemning våre visninger bærer preg av. Velkommen til en fantastisk vår i OFK!

 

Datoene er forøvrig 10/1, 2/3, 2/5 og 15/6. Mer info følger!

 

 

Smertegrensen (1983) med overraskelse! 2. november

28/10-17

 

Vi viser den prisbelønte svenske dokumentaren Smertegrensen fra 1983. Før filmvisningen blir det et aktuelt kulturelt innslag! Hva det blir, blir en overraskelse.

 

Filmvisningen foregår i vårt kinoanlegg i bakgården tilhørende Grønlandsleiret 1-3. Ta med en varm skjorte eller genser, da varmeanlegget er midlertidig fraværende.

 

Som vanlig har vi sosialt samvær før og etter konserten, og i pausen blir det kakelotteri. Vi tenner utegrillen for å holde varmen. Musikk spilles fra bakgårdens musikkanlegg. Ta med kaffe eller annen drikke, mat kan spises på vår kino.

 

Mer om filmen: http://www.sfi.se/sv/svensk-filmdatabas/Item/?itemid=15911&type=MOVIE&iv=Basic

 

Kjøreplan (sånn cirka):

 

1800: Dørene åpnes og publikum kan henge

1845: Overraskelse! Et aktuelt kulturelt innslag

1900: Filmvisning

1950: Filmrullbytte med kakelotteri

2000: Filmen fortsetter

2100: Grill, musikk og samtaler om film og livet

 

VELKOMMEN!

 

 

Bogart i "They Drive by Night" 28. september

21/9-17

 

16mm og Oslo FilmrullKlubb presenterer: En real klassiker!

 

Denne vakre høstkvelden (det er ikke meldt regn), så samles vi i bakgården tilhørende Grønlandsleiret 1-3, for å se The Drive by Night, med selveste H. Bogart og A. Sheridan i hovedrollene. Om været holder, satser vi på ordentlig utekino med varme fra grillbålpanna. Er det regn i lufta, viser vi filmen i vårt kinoanlegg på samme adresse.

 

Vi skal ikke bare se film; vi skal også henge litt, prate om film og analog format, og ha kakelotteri! Mat kan du spise i bakgården, det samme gjelder kald og varm drikke. Vi er ikke strenge på sigaretter og heller ikke husdyr. Men vi tar selvfølgelig hensyn til astmatikere.

 

Oppsummert:

 

Hva: The Drive by Night m/H. Bogart på 16mm

Hvor: Bakgården tilhørende Grønlandsleiret 1-3

Hvordan finner jeg frem: Rett ovenfor torget, porten skal stå åpen og kanskje vi husker å sette frem skilt

Når: Dørene åpner rundt 18.00, filmen starter litt over 19.00

Mat: Tar du med selv

Drikke: Tar du med selv

Kake: KAKELOTTERI!!

Hvem: Medlemmer av NFK og Norsk FilmrullKlubb

Hvordan bli medlem: Betale 100 kroner og skrive deg opp på en liste.

Pris: Gratis for medlemmer! (Kakelotteri 10 kr.)

Hvordan betale: Kontant eller VIPPS

Trenger å ringe noen: Joachim Solum på 922 63 374

 

VELKOMMEN!!

 

 

Udyret skal dø - 16mm - 6. september

30/8-17

 

Fransk spenningsfilm i farger

 

Onsdag 6. september klokken 19:00, er datoen du kan notere i din kalender. Da viser Oslo FilmrullKlubb det franske psykologiske dramaet, "Udyret skal dø" av selveste Claude Chabrol. Chabrol var sterkt inspirert av Alfred Hitchcock når han lagde sine thrillere. Han var også kjent for filmen "Slakteren" og "Min venn Serge". Sistnevnte blir regnet som det første bidraget til den franske nybølgen.

 

Mer om kveldens film her:

http://filmklubb.no/filmer/udyret-skal-do/

 

Filmen vises i vårt kinoanlegg i bakgården tilhørende Grønlandsleiret 1-3.

Dørene åpner rundt en time før visning.

Mat og drikke kan du ta med selv.

Kake kan du vinne gjennom vårt kakelotteri, lodd koster kr 10,-.

Kaffe serveres ikke.

Sigaretter tillates i bakgården.

Visning krever medlemskap i Oslo FilmrullKlubb, dette koster kr 100,- per halvår. Visningene er gratis for medlemmer.

 

Er det noe du lurer fælt på? Eller kanskje du ikke klarer å finne bakgården? Kanskje døra er låst? Ring da vel! Nummeret til pressetalsmann Joachim Solum: 922 63 374

 

VELKOMMEN!

 

 

Sommer og Nixon i bakgården - 6. juli

3/7-17

 

Sol, sommer og film! Velkommen til Oslo FilmrullKlubbs sommervisning i bakgården tilhørende Grønlandsleiret 1-3. Nyt en god film i vårt svalende anlegg på Grønland, ta gjerne med din favorittdrikke også. Kake vil som vanlig bli loddes ut. Etter filmen blir det mulighet for sosialt samvær og diskusjon av filmen.

 

I USA er sommerkino svært vanlig, mange blockbustere blir lansert om sommeren. I Norge har dette også blitt mer og mer vanlig, en trend som er sterkt knyttet til norsk drittsommer. Altså værmessig, med nedbør. 6. juli skal vi være litt USA i bakgården, for vi skal nemlig ha en 4. juli-visning! 4. juli er nasjonaldagen til USA.

 

Året som så langt har gått, har vært spesielt for mange fra USA, men også andre fra andre land. Så kanskje årets feiring av nasjonaldagen blir ekstra velkommen i år, for de i USA. Vi skal ikke vise en film om dagens sittende president fra USA, han får gjøre seg ferdig først. Men vi skal vise en ironisk kompilasjonsfilm av en president fra USA, som ble ferdig før perioden gikk ut, nemlig Richard Millhouse Nixon! Denne politiske satiren handler ikke om Watergate og skandalen, filmen kom ut tre år før. Filmen tar for seg Nixons vei mot makta, som ung jurist og senator McCarthys medhjelper tidlig på 50-tallet. Filmen skal være veldig morsom og heter "Millhouse - a white comedy", den kom ut i 1971 og er laget av Emile de Antonio, mannen som inspirerte Andy Warhold til å lage film. Du kan lese mer om kveldens film her: http://filmklubb.no/filmer/millhouse-a-white-comedy/. Vi viser filmen på 16mm filmrull. Filmen varer i 92 minutter. Den har norske undertekster.

 

Sted: Kinoanlegget i bakgården tilhørende Grønlandsleiret 1-3.

Når: 6. juli. Dørene åpner klokken 18.00, filmen starter 19.00. I pausen blir det kakelotteri. Etter filmen blir det sosialt samvær hvor vi prater om filmen.

Pris: For medlemmer. Medlemskap koster 100,- per halvår. Nytt halvår fra 1. juli. Kan betales via VIPPS og kontanter. Kakelodd koster 10,-.

 

Trøbbel eller full av spørsmål?: Ring Pressetalsmann Joachim Solum på nummeret: 922 63 374

 

VELKOMMEN SKAL DU VÆRE!

 

 

Film, konsert og fest i legendarisk bakgård - 27. mai

14/5-17

 

Knallavslutning på vårsemesteret i Oslo FilmrullKlubb! Rett etter generalforsamlingen vår, åpnervi porten til sommerfest med konsert og filmvisning, i den magiske bakgården tilhørende Grønlandsleiret 1-3! Det blir dansk halvdokumentarisk komedie, konsert med smått legendariske Trollstol, pølser, kakelotteri og fest og moro!

 

(17:00 - Generalforsamling for medlemmer)

 

18:00 - Dørene til sommerfesten åpner! Mulighet til å tegne medlemsskap i Oslo FilmrullKlubb. Servering av pølser og fet musikk fra utvalgte CD'er. Ta med ønsket drikke.

 

19:30 - Konsert med Trollstol! Sjekk det ut her: https://trollstol.bandcamp.com/album/gud-tar-feil-f-rste-halvdel

 

21:00 - Visning av den halvdokumentariske, danske filmen Hotel of Stars (1981). Sjekk den ut her: http://filmklubb.no/filmer/hotel-of-the-stars/ + KAKELOTTERI

 

22:15 - Sommerfesten fortsetter!

 

Medlemskap koster 100,- og kan kjøpes kontant, eller med VIPPS, på stedet. Sommerfest, konsert og filmvisningen krever medlemskap.

 

Det blir servert pølser på sommerfesten, samt kakelotteri. Mat og drikke utover det, må du selv ta med deg. Med eller uten alkohol. Sigaretter kan nytes hele kvelden.

 

Stedet er bakgården til Grønlandsleiret 1-3. Porten står åpen fra klokken 18:00, for deltagere til sommerfesten, konserten og filmvisningen. Klokken 17:00 holder Oslo FilmrullKlubb generalforsamling, det er kun for medlemmer. Er du ikke allerede medlem, må du vente til etter generalforsamlingen for å tegne medlemsskap.

 

Har du noen spørsmål, så kan du kontakte Pressetalsmann Joachim Solum, på nummeret: 922 63 374

 

Velkommen!

 

 

Årets første utevisning med H. Bogart - 21. april

14/4-17

 

"Når sant skal sies – lettbent underholdning eller ei – så konkretiserer To Have and Have Not en av de mest grunnleggende anti-fascistiske holdninger som noengang er vist på film." (Trondheim filmklubb)

 

Det har blitt vår i Oslo, så vi flytter filmvisningen fra loftet og ned til bakgården til Grønlandsleiret 1-3. Vi åpner dørene fredag 21. april klokken 19.00. Ta med noe godt å drikke og eventuelt å spise. Men det blir kakelotteri som vanlig, altså. Vi starter ikke filmvisningen før sola har begynt sitt forsvinningsnummer, så klokka er fort over åtte, før vi starter filmen. Mulig vi klarer å diske opp med en forfilm også. Hovedfilmen blir To Have and Have Not, les mer her: http://filmklubb.no/filmer/to-have-and-have-not/. Visningen er gratis for våre medlemmer, medlemskap koster 100 spenn i semesteret. Det blir sosialt samvær før og etter filmen. Filmen blir vist på 16mm-filmkopi fra NFK, og filmklubbens Bauer-maskin.

 

Oppsummert:

 

Film: To Have and Have Not med mulig forfilm

Sted: Bakgården til Grønlandsleiret 1-3

Når: Fredag 21. april, klokken 19.00

Servering: Ta med selv, men det blir kakelotteri

Pris: Medlemskap 100 kroner per halvår

 

Noe du lurer på? Ring Joachim Solum på 922 63 374

 

Sist, men ikke minst: VELKOMMEN!

 

 

Ingmar Bergman på loftet 22. mars

14/3-17

 

Til neste visning i Oslo FilmrullKlubb, tar vi med Ingmar Bergmans Kvinnodrøm (1955) til loftet i Grønlandlsleiret 1-3. Det blir en stemningsfull kveld, hvor lyden av filmfremviseren gir resonans av en fordums tid. Tiden da filmvisning var lysprojeksjon av faktiske bilder i bevegelse, og ikke programmerte koder fra en datamaskin. De levende bildene som vår 16mm Bauer viser, gir en sjelden mulighet til å se en av Bergmans mindre kjente filmer, på autentisk vis. Les mer om kveldens film her: http://filmklubb.no/filmer/kvinnodrom/

 

Denne analoge og autetiske filmvisningen, blir forsterket med kjernevisksomheten for en filmklubb, nemlig det sosiale rundt visningen. Vi sitter i sofaen og prater om film og annen høykultur, både før og etter visningen. Filmen blir innledet av Oslo FilmrullKlubb. I pausen (vi må bytte filmrull underveis), går trivselsfaktoren enda et hakk opp, for ta byr vi på kakelotteri! Inntektene fra kakelotteriet går til å dekke filmklubbens evigvarende underskudd. Du tar selv med det du ønsker å drikke, all slags brus er velkommen. Det samme gjelder mat.

 

Velkommen til visningen, kjære gamle og nye venner av Oslo FilmrullKlubb!

 

Hvor: Loftsreiret

Adresse: Grønlandleiret 1-3

Inngang: Første dør til venstre, etter porten. Trappen fører deg helt opp til loftet.

Når? Onsdag 22. mars. Dørene åpner 18.30. Visningsstart 19.00.

Pris: Medlemsskap 100 kr. Kontant og Vipps.

Servering: Medbrakt. Men, det blir kakelotteri.

Trøbbel? Ring Joachim Solum på 92263374

 

 

Oslo FilmrullKlubb ønsker velkommen til årets første visning

 - Fredag 24. februar

14/2-17

 

2017 kan endelig begynne! Vinteren henger fortsatt kald over Oslo, så utendørsvisning i bakgården til Grønlandsleiret blir litt for kaldt. Selv for de mest hardbarka utevisningsfolka. Så derfor trekker vi oss heller opp til loftet til Grønlandsreiret! Det er et trivelig loft, med god takhøyde. Der får vi plass til 16mm'ern, lerret og kanskje tyve sitteplasser. Forhåpentligvis får vi opp en varmeovn også. Vi starter året med et solid underskudd, så blir det selvfølgelig kakelotteri til inntekt for klubbkassa! Kaken loddes ut i pausen. Dette blir ganske så hyggelig, så vi håper du kommer og tar med deg dine aller beste. Siden det er fredag, blir det også ekstra sosialt. Filmen vi viser kan du lese om her: http://filmklubb.no/filmer/fire-down-below/. En sommerlig film, på et loft i februar, midt på Grønland, på en fredag OG på filmrull. Det kan ikke bli bedre, dette må du på!

 

Hvor: Loftsreiret

Adresse: Grønlandleiret 1-3

Inngang: Første dør til venstre, etter porten. Trappen fører deg helt opp til loftet.

Når? Fredag 24. februar. Dørene åpner 19.15. Visningsstart rundt 20.00.

Pris: Medlemsskap 100 kr. Kontant og Vipps.

Servering: Medbrakt. Men, det blir kakelotteri.

Trøbbel? Ring Joachim Solum på 92263374

 

 

Oslo FilmrullKlubbs fjerde visning avholdes i Lindeberglokalet 26. oktober

18/10-16

 

Oslo FilmrullKlubb er så heldige at vår fjerde visning vil avholdes i Lindeberglokalet, beliggende på Lindeberg senter. Lokalet er en del av Groruddalssatsningen og av områdeløft Lindeberg. Mer info. om lokalet finner du her. Det er morsomt for oss å med dette arrangementet bevege oss ut av gryta, og ut til det som i dag må kunne kalles det virkelige Oslo. Datoen er satt til 26. oktober. Filmen vi viser denne onsdagen er den amerikanske versjonen av Til siste åndedrag (1983). Omtale kan leses her. Filmen vises på 16mm.

 

Dørene åpner kl. 19. Denne gangen vil det være viktig å komme presis, da vi grunnet noe tidspress er nødt til å starte nokså raskt, med estimert filmstart 1915. Det vil bli servert kaffe til de som vil ha og avholdt kakelotteri. Lokalet tillater ikke alkohol, så dette kan ikke nytes under arrangementet. Det vil dog være muligheter, og oppfordringer, til sosialt samvær på Village Pizza like ved etter filmen, hvor det er mulig å kjøpe både mat og drikke. Dette gjelder også før visningen.

 

Medlemsskap i Oslo FilmrullKlubb (OFK) kan kjøpes på stedet, koster kr. 100 for 2016 og inkluderer den pålagte kontingent til Norsk FilmKlubbforbund (NFK). Vi tar kontant og Vipps. Inngang til våre visninger krever dette medlemsskapet, men er ellers gratis. For å finne veien til arrangementet, ta T-banen til Linderg, så er du der! Dersom den skulle være stengt, eller du lurer på noe, ta kontakt med Pressetalsmann Joachim Solum på 92263374. Velkommen skal du være!

 

 

Oslo FilmrullKlubbs tredje visning avholdes igjen i Oslos mest stemningsfulle bakgård på Grønland 7. september

30/8-16

 

Vi er så heldige at Oslo FilmrullKlubbs tredje visning vil igjen foregå i den pittoreske, sjarmerende og ikoniske bakgården tilknyttet Grønlandsleiret 1-3. Datoen er satt til 7. september. Filmen vi viser denne onsdagen blir Mannen ovenpå (1958), omtale kan leses her.

 

Filmen vises på 16mm. Dørene åpner kl. 19. Det vil bli mulighet for sosialt samvær, samt kakelotteri til inntekt for klubben, før selve arrangementet starter bittelitt etter kl. 20. Det vil også være muligheter for sosialt samvær etter filmen. Det blir ingen servering under arrangementet, men du står fritt til å ta med det du måtte ønske.

 

Medlemsskap i Oslo FilmrullKlubb (OFK) kan kjøpes på stedet, koster kr. 100 for 2016 og inkluderer den pålagte kontingent til Norsk FilmKlubbforbund (NFK). Vi tar kontant og Vipps (+3,- i gebyr). Inngang til våre visninger krever dette medlemsskapet, men er ellers gratis. Porten vil forhåpentligvis være åpen i anledning arrangementet. Dersom den skulle være stengt, eller du lurer på noe, ta kontakt med Pressetalsmann Joachim Solum på 92263374. Velkommen skal du være!

 

 

Oslo FilmrullKlubbs andre visning avholdes i en stemningsfull bakgård på Grønland 24. august

14/8-16

 

Vi takker alle som deltok på vår første visning, og det gleder oss å kunne meddele at vi igjen har fått æren av å kunne gjeste en Oslos mest ikoniske bakgårder. Vår neste visning vil dermed også avholdes i bakgården tilhørende Grønlandsleiret 1-3, på Grønland i Oslo onsdag 24. august. Kveldens film er The Magnificent Ambersons (1942). Omtale kan leses her. Filmen vises på 16mm. Dørene åpner kl. 19. Det vil bli mulighet for sosialt samvær, samt kakelotteri til inntekt for klubben, før selve arrangementet starter litt etter kl. 20. Det vil også være muligheter for sosialt samvær etter filmen. Det blir ingen servering under arrangementet, men du står fritt til å ta med det du måtte ønske.

 

Medlemsskap i Oslo FilmrullKlubb (OFK) kan kjøpes på stedet, koster kr. 100 for 2016 og inkluderer den pålagte kontingent til Norsk FilmKlubbforbund (NFK). Vi tar kontant og Vipps. Inngang til våre visninger krever dette medlemsskapet, men er ellers gratis. Porten vil forhåpentligvis være åpen i anledning arrangementet. Dersom den skulle være stengt, eller du lurer på noe, ta kontakt med Pressetalsmann Joachim Solum på 92263374. Velkommen skal du være!

 

 

Oslo FilmrullKlubbs første visning avholdes i en pittoresk bakgård på Grønland 10. august

2/8-16

 

Vi har nå den glede av å kunne annonsere at vår første visning vil avholdes i bakgården tilhørende Grønlandsleiret 1-3, på Grønland i Oslo onsdag 10. august. Det er en ære å få gjeste en av Oslos mest unike lokasjoner. Kveldens film er Mafia (1965), omtale kan leses her. Filmen vises på 16mm. Dørene åpnes kl. 19. Det vil bli gratis pølser til filmklubbens medlemmer, sosialt samvær og taler, før filmen snurres i gang litt etter klokken 20. Det vil også være mulighet for sosialt samvær etter filmen. Ut over pølsene er det ingen servering under arrangementet, men du står fritt til å ta med det du måtte ønske.

 

Medlemsskap i Oslo FilmrullKlubb (OFK) kan kjøpes på stedet, koster kr. 100 for 2016 og inkluderer den pålagte kontingent til Norsk FilmKlubbforbund (NFK). Vi tar kontant og Vipps. Inngang til våre visninger krever dette medlemsskapet, men er ellers gratis. Porten vil forhåpentligvis være åpen i anledning arrangementet. Dersom den skulle være stengt, eller du lurer på noe, ta kontakt med Pressetalsmann Joachim Solum på 92263374. Velkommen skal du være!

 

 

Oslo FilmrullKlubb er her!

21/7-16

 

Vi ønsker herved å presentere oss som Oslos nyeste filmklubb, og en noe annerledes en, da formatet inntar plassen i sentrum. Klubben ble stiftet i mai 2016, er underlagt Norsk FilmKlubbforbund (NFK) og har som formål å fremheve den analoge film- og kinokulturen i en tid hvor det digitale har fått en total dominans. Det er vår oppfatning at å se film analogt gir en rikere opplevelse enn digitalt, samt at analog kino representerer verneverdig kulturhistorie av høyeste bevaringsverdi. Gjennom vårt arbeid ønsker vi å sette fokus på dette tema og å vise frem den verdifulle kulturarven som har vært vårt land til del i 100 år. Vi ønsker å bevare muligheten for å kunne få oppleve den autentiske kinoopplevelsen, som etter vår oppfatning innebærer det å se på FILM.

 

Vi har per tidspunkt ikke noe permanent visningssted, men vil drive en ambulerende virksomhet i Oslo og omegn. Innspill til nye visningssteder mottas med takk. På sikt har vi et håp om at det skal kunne opprettes et nytt permanent visningssted for analog film et sted i Oslo.

 

Første visning vil finne sted 10. august. Info. om denne kommer snart. For å understreke vårt fokus på format og fremheving av dette i filmklubbarbeidet kan vi nenve at hvilken film som skal vises ennå ikke er avgjort. Det er imidlertid formatet, det blir 16mm filmrull.

 

Vi håper med dette at vi ønskes velkommen som et spennende tilskudd, og at folk har lyst til å komme på visning. Vi kan love en fin atmosfære og en annerledes filmopplevelse, samt at det fort også blir en liten matbit til de som deltar på første visning. Vel møtt.